Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Το σταύρωμα των ποδιών δείχνει εμπόδια στην επικοινωνία

Όπως οι χειρονομίες με τα σταυρωμένα χέρια, έτσι και τα σταυρωμένα πόδια, πολύ συχνά, είναι ένδειξη άμυνας ή δυσαρέσκειας.
Στο παρελθόν, ο σκοπός του σταυρώματος των χεριών στο στήθος ήταν για να προστατεύουν τα ζωτικά όργανα στο ύψος του θώρακα, ενώ των ποδιών ήταν προσπάθεια προστασίας της περιοχής των γεννητικών οργάνων. 

 Ωστόσο, σήμερα, ο τρόπος και η τεχνική που σταυρώνουμε τα πόδια σημαίνει και κάτι διαφορετικό.

 Μάθετε παρακάτω πως μεταφράζονται κάποιες βασικές στάσεις των ανθρώπων με σταυρωμένα πόδια και αναγνωρίστε τη διάθεση και τα μηνύματα που στέλνει ο συνομιλητής σας με τα πόδια του. 

 Στην πρώτη στάση ανήκει το γνωστό σταυροπόδι. 

Το ένα πόδι σταυρώνεται κομψά πάνω στο άλλο, συνήθως, το δεξί πάνω στο αριστερό. 

Είναι η στάση σταυρώματος των ποδιών που χρησιμοποιείται, συνήθως, στους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς και μπορεί να δείχνει μια νευρική, επιφυλακτική ή αμυντική διάθεση. 

Εντούτοις, αυτή είναι, συνήθως, μια στάση στήριξης και για να την ερμηνεύσουμε θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη το γενικό πλαίσιο αναφοράς ή άλλες αρνητικές χειρονομίες, που συμβαίνουν ταυτόχρονα. 

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι κάθονται έτσι, συχνά, στη διάρκεια ομιλιών, όταν τα καθίσματα είναι άβολα ή όταν κρυώνουν. 

Όταν η στάση συνδυάζεται και με σταυρωμένα χέρια, τότε το άτομο έχει αποσυρθεί από τη συζήτηση. 

Αυτή η στάση συνηθίζεται στις γυναίκες για να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους σε έναν σύζυγο ή έναν φίλο. 

 Αν το άτομο είναι όρθιο και σταυρώνει τα πόδια και τα χέρια τότε είναι, απόλυτα, επιφυλακτικός και δυσαρεστημένος με την παρουσία ή τα λεγόμενά σου και πρέπει να τον ρωτήσεις τι τον προβληματίζει, πριν του μιλήσεις ή του ζητήσεις κάτι, επειδή, είναι πιθανόν, ότι έχει αρνητική στάση. 

Είναι ενδιαφέρον ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τη στάση των κλειστών χεριών και ποδιών, μπορεί να έχουν χαλαρές εκφράσεις στο πρόσωπο και να φαίνονται σαν να συζητούν ελεύθερα και άνετα, ωστόσο τα σταυρωμένα χέρια και πόδια τους μας λένε πως δεν είναι χαλαροί, ούτε έχουν εμπιστοσύνη μεταξύ τους. 

 Αν το άτομο, σε καθιστή στάση, σταυρώνει τα πόδια του, με το ένα πόδι λυγισμένο πάνω στο άλλο και τα χέρια να κρατάνε το λυγισμένο πόδι, σαν λαβίδα, τότε δείχνει ότι έχει αυτοπεποίθηση και είναι κυρίαρχος της συζήτησης. 

Αν το άτομο αυτό έχει άκαμπτη άποψη σε μια συζήτηση ή αντιπαράθεση, είναι σημάδι ισχυρογνώμονα ή πεισματικού ανθρώπου και μπορεί να χρειαστεί ιδιαίτερο πλησίασμα για να διασπάσεις την αντίστασή του. Αν, την ώρα που κάθεται στην καρέκλα, έχει σταυρωτούς αστραγάλους είναι, επίσης, σημάδι αρνητικότητας, ανασφάλειας, νευρικότητας, άμυνας και φόβου. 

Το κλείδωμα των ποδιών χρησιμοποιείται, αποκλειστικά, από γυναίκες. 

Είτε σε καθιστή είτε σε όρθια στάση, το πάνω μέρος του ποδιού, μαγκώνει γύρω από το άλλο πόδι για να ενισχύσει μια αμυντική διάθεση. 

Όταν μια γυναίκα παίρνει αυτή τη στάση, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι έχει απομονωθεί νοητικά ή ότι έχει υποχωρήσει σαν χελώνα στο καβούκι της. 

Χρειάζεται ένα ζεστό, φιλικό και χαμηλότονο πλησίασμα, αν θέλετε να ανοίξετε, τελικά, το κλειστό αυτό στρείδι. 

Η στάση αυτή συνηθίζεται στις ντροπαλές ή δειλές γυναίκες. 

Αν κάποιος στέκεται με τα δύο πόδια ανοιχτά και σταθερά στο έδαφος, σε απόσταση το ένα από το άλλο, συνήθως, αυτό ερμηνεύεται ως ένδειξη, κυρίαρχης θέσης. 

Την κυρίαρχη αυτή στάση,, συνήθως την έχουν άνδρες που πλησιάζουν μια γυναίκα, ή ανώτερος αξιωματικός που δίνει οδηγίες ή κάποιος που διδάσκει. 

Αυτή η στάση παρατηρείται σε άτομα, κυρίως, άνδρες με αυτοπεποίθηση. 

 Τα πόδια, γενικά, αποτελούν μια σημαντική πηγή πληροφοριών για τη διάθεση κάποιου. 

Οι περισσότεροι παίρνουν τις παραπάνω στάσεις ασυναίσθητα και δεν έχουμε παρά να παρατηρήσουμε τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας, αν θέλουμε να τον πλησιάσουμε ή να τον κατανοήσουμε. 




 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: