Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

4 πράγματα που μπορούν να σε βοηθήσουν με τον πόνο στην πλάτη

Φτιάξε την στάση του σώματός σου και βοήθησε την πλάτη σου 

Ο πόνος στην πλάτη δεν είναι πλέον μόνο κάτι απ’ το οποίο υποφέρουν μόνο οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι. Πολύ ερισσότεροι νέοι σε σχέση με παλιά αρχίζουν επίσης να έχουν πόνους στην πλάτη και ένας σοβαρός λόγος γι’ αυτό είναι η κακή στάση σώματος, ειδικά όταν εργάζονται. Σύμφωνα με το ίδρυμα υγείας Sciensano, περίπου το 10% των νέων επισκέπτεται τον γιατρό για πόνο στην πλάτη. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία 1 στους 4 ενήλικες ηλικίας 30+ υποφέρει από πόνους στην πλάτη.

Η καθοδήγηση ενός γιατρού εάν ταλαιπωρείσαι είναι απαραίτητη, όμως, υπάρχουν και μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις μόνος σου για να βελτιώσεις την κατάσταση. Οι παρακάτω συμβουλές είναι χρήσιμες σε κάθε περίπτωση, είτε έχεις έντονους πόνους είτε κάποιες ενοχλήσεις ανά διαστήματα.

4 πράγματα που μπορούν αποδεδειγμένα να σε βοηθήσουν με τον πόνο στην πλάτη

Στάση σώματος

Η σωστή στάση όταν κάθεσαι είναι άκρως σημαντική! Η γωνία μεταξύ του άνω σώματος και των ποδιών σου πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 90 μοίρες. Με αυτόν τον τρόπο, η λεκάνη σου παραμένει στη σωστή θέση και η σπονδυλική σου στήλη διατηρεί τη φυσική της καμπύλη. Αυτή η στάση δεν πιέζει κανένα από τα όργανα σου και επιτρέπει την σωστή αναπνοή. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι ακόμα και όταν κάθεσαι, τα πόδια σου πρέπει να είναι σταθερά στο έδαφος.

Μην σηκώνεις βάρος με λάθος τρόπο

  • Βεβαιώσου ότι η στάση σου είναι σταθερή.
  • Φέρε το αντικείμενο που πρέπει να σηκώσεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σώμα σου. Γείρε τη λεκάνη σου, τέντωσε τους κοιλιακούς σου και κράτησε την αναπνοή σου όταν σηκώνεις το αντικείμενο.
  • Λύγισε τα γόνατά σου, πιάσε το αντικείμενο και ίσιωσε τα πόδια σου ενώ σηκώνεις.
  • Απόφυγε να σηκώνεις το βάρος και να κάνεις περιστροφή την ίδια στιγμή. Αν χρειαστεί να γυρίσεις το σώμα σου, γύρνα ολόκληρο το σώμα κι όχι μόνο το πάνω μέρος του.

Ο τρόπος που κοιμάσαι

Κοιμάσαι καλύτερα ανάσκελα. Με αυτόν τον τρόπο, το βάρος του σώματός σου χωρίζεται σε μια περιοχή που είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη. Ο ύπνος μπρούμυτα δεν συνιστάται, καθώς ο λαιμός σου κάνει μια περίεργη καμπύλη και πιέζεται η πλάτη σου. Εκτός από αυτό, οι άνθρωποι που κοιμούνται μπρούμυτα τείνουν να κοιμούνται περισσότερο στην ίδια στάση, ενώ είναι καλύτερο για την πλάτη σου να κινείσαι όσο κοιμάσαι.

Ο ύπνος στο πλάι είναι επίσης οκ, αρκεί να βεβαιωθείς ότι έχεις ένα μαξιλάρι για στήριξη.

Δουλειές του σπιτιού

Όταν κάνεις διάφορες δουλειές που απαιτούν να είσαι όρθιος, μπορεί να επιβαρύνεις την πλάτη σου. Το ιδανικό ύψος για έναν πάγκο είναι δέκα έως δεκαπέντε εκατοστά κάτω από τους αγκώνες σου όταν στέκεστε όρθιος. Γενικά απόφυγε να σκύβεις όλη την ώρα και να ασκείς πίεση στην πλάτη σου.



 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: