Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Η πολύ τεστοστερόνη στις γυναίκες «σκοτώνει» το σεξ

Οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους, έχουν μεγαλύτερη επιθυμία να αυνανίζονται και μικρότερη να κάνουν σεξ με έναν ερωτικό σύντροφο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η τεστοστερόνη είναι η ορμόνη του ανδρικού φύλου και τα νέα ευρήματα αντικρούουν ό,τι πίστευαν έως σήμερα οι επιστήμονες, οι οποίοι νόμιζαν ότι εφ’ όσον οι άντρες με πολλή τεστοστερόνη θέλουν να κάνουν πιο συχνά σεξ, ισχύει το ίδιο στις γυναίκες.

«Πολλοί λένε ότι η έρευνα του σεξ εστιάζεται υπερβολικά πολύ στα προβλήματα και στις πιθανές θεραπείες τους, αφήνοντας ανεξερεύνητα ερωτήματα όπως η ερωτική ικανοποίηση στη σχέση ή ο ρόλος των ορμονών και του στρες», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Σάρα Μ. Βαν Άντερς, από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Η μελέτη που πραγματοποίησε με τους συνεργάτες της είναι μία από τις λίγες για την ερωτική επιθυμία που διεξάγεται σε υγιείς εθελοντές, οι οποίοι δεν κάνουν θεραπεία για μη φυσιολογικά ορμονικά επίπεδα.

Οι ερευνητές επιστράτευσαν 105 άνδρες και 91 γυναίκες, που συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για την ερωτική τους ζωή.

Οι εθελοντές έδωσαν επίσης δείγματα σιέλου στα οποία μετρήθηκαν τόσο τα επίπεδα της τεστοστερόνης, όσο και αυτά της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης.

Η τεστοστερόνη είναι μία στεροειδής ορμόνη που παράγεται από τις ωοθήκες στις γυναίκες και από τους όρχεις στους άνδρες, καθώς και από τα επινεφρίδια και στα δύο φύλα.

Όπως έδειξε η ανάλυση των στοιχείων, τα επίπεδα της τεστοστερόνης δεν είχαν καμία σχέση με το πόσο συχνά σκέφτονταν οι άντρες τον αυνανισμό ή το σεξ.

Οι γυναίκες, ωστόσο, με τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης είχαν λιγότερες πιθανότητες να θέλουν να κάνουν σεξ σε σύγκριση με τις συνομήλικές τους με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης.
Το εύρημα αυτό συμφωνεί με εκείνο προγενέστερων μελετών, που είχαν δείξει ότι οι γυναίκες που έχουν μακροχρόνιες, σεξουαλικά ενεργές σχέσεις, κατά κανόνα έχουν μειωμένη τεστοστερόνη.
Η δρ Βαν Άντερς εκτιμά πως το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι η τεστοστερόνη τις ωθεί να αναζητήσουν έναν σύντροφο με τον οποίο θα είναι δεμένες και όχι έναν με τον οποίο απλώς θα κάνουν σεξ. Ή ότι τα υψηλά επίπεδα της τεστοστερόνης αντανακλούν υψηλά επίπεδα στρες, το οποίο υπονομεύει την επιθυμία για σεξ.

Η μελέτη έδειξε ακόμη πως η τεστοστερόνη συσχετίζεται με τον αυνανισμό, καθώς οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα της ορμόνης αυτής είχαν αυξημένες πιθανότητες να έχουν μεγάλη επιθυμία για αυνανισμό.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην διαδικτυακή έκδοση της επιθεώρησης «Archives of Sexual Behaviour».



SHARE THIS

0 σχόλια: