Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Έφη Αχτσιόγλου για αγορά εργασίας: Τι το διαφορετικό θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Έφη Αχτσιόγλου για αγορά εργασίας: Να καλυφθούν πληρως από το κράτος οι μισθοί των εργαζομένων ζητά η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αποφευχθεί έκρηξη της ανεργίας.
Ανέλυσε πόσο κοστίζει ένα τέτοιο μέτρο και πως μπορεί να χρηματοδοτηθεί

Έφη Αχτσιόγλου για αγορά εργασίας: Το κράτος πρέπει να αναλάβει την καταβολή των μισθών των εργαζομένων πλήρως ώστε να αποφευχθούν καταστροφικά φαινόμενα στην εργασία τονίζει η αρμόδια για εργασιακά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου. 

Παράλληλα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών, τονίζει ότι η πρόταση αυτή δεν είναι γενικόλογη και αφηρημένη αλλά πλήρως κοστολογήμένη.

Τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας για το τι θα έκανε διαφορετικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ήταν στην κυβέρνηση η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι θα φρόντιζε «το κράτος να αναλάβει πλήρως την καταβολή των μισθών στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έκλεισαν ή έχει καταρρεύσει ο τζίρος τους». Έτσι σημείωσε «οι επιχειρήσεις, απαλλαγμένες από το κόστος αυτή την περίοδο, υποχρεούνται όταν ξανανοίξουν να έχουν το ίδιο προσωπικό με τις ίδιες σχέσεις εργασίας που είχαν πριν. Άρα απαγόρευση κάθε δυσμενούς μετατροπής συμβάσεων εργασίας και προφανώς απαγόρευση απολύσεων με αναδρομική εφαρμογή από τις αρχές Μαρτίου. Επιπλέον για τις επιχειρήσεις χορήγηση άτοκων δανείων και θέση σε ισχύ ενός ισχυρού πακέτου εγγυοδοσίας, ώστε να διασφαλιστεί επαρκής ρευστότητα».


Σε αντίθεση με τα παραπάνω – σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου- «οι επιλογές όμως που κάνει η κυβέρνηση στην αγορά εργασίας κινούνται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Ουσιαστικά θέσπισε δύο μέτρα που οδηγούν σε απολύσεις και ραγδαία μείωση μισθών. Το πρώτο είναι η αναστολή των συμβάσεων εργασίας, μέσω της οποίας περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα μετατρέπονται σε άνεργους με ένα έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ για ενάμιση μήνα».

Το κόστος

Αναφερόμενη στις δημοσιονομικές απαιτήσεις των μέτρων, η Έφη Αχτσιόγλου, επισήμανε ότι είναι πλήρως κοστολογημένα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «η πλήρης καταβολή από το κράτος των μισθών στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έκλεισαν ή έχει καταρρεύσει ο τζίρος τους κοστίζει 970 εκατ. τον μήνα, δηλ. 330 εκατ. περισσότερα από όσα σήμερα δίνει η κυβέρνηση για τους μισθωτούς». Η αρμόδια για ζητήματα εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως «δεν είναι μικρό ποσό, αλλά είναι οπωσδήποτε εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του κράτους και ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και της οικονομίας. Δικαιολογίες λοιπόν δεν υπάρχουν. Και είναι προκλητικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να χλευάζει αυτές τις ανάγκες λέγοντας ότι δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα», τη στιγμή που η κυβέρνηση επιλέγει να διπλασιάσει την αποζημίωση στις ιδιωτικές κλινικές και να τους πληρώσει επιπλέον 30 εκατ. για να μπορούν να κάνουν το τεστ διάγνωσης μόνο όσοι έχουν να πληρώσουν».




Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: