Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

10 μυστικά που κανένας σεφ δεν θέλει να γνωρίζετε

Όπως κάθε επάγγελμα έχει τα μυστικά του έτσι και το επάγγελμα του σεφ έχει τα δικά του ένοχα μυστικά.
Κανένας από τους σεφ δεν θέλει να αποκαλύψει τα μυστικά του στο ευρύ κοινό και έτσι δημιουργείται ένας μύθος γύρω και από αυτό το επάγγελμα. Ας δούμε μερικά από τα μυστικά που οι ίδιοι οι σεφ αποκάλυψαν σε έρευνα που έγινε για γαστρονομικό περιοδικό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι σερβιτόροι επηρεάζουν την παραγγελία σας Πολλοί είναι οι σερβιτόροι που έχουν λάβει εντολές από τους σεφ να επηρεάζουν σ’ ένα βαθμό την παραγγελία των πελατών. Σχεδόν το 95% των σεφ δήλωσαν πως προσπαθούν να κατευθύνουν τις παραγγελίες των πελατών με τη βοήθεια των σερβιτόρων που προτείνουν συγκεκριμένα πιάτα κάθε βράδυ.

Υπάρχει λόγους που το 75% των εστιατορίων προσφέρουν κέικ λιωμένης σοκολάτας Πολλά εστιατόρια και ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται στις ίδιες περιοχές επηρεάζονται από το μενού των άλλων εστιατορίων με αποτέλεσμα να έχουν παρόμοια πιάτα.

Οι τιμές των κρασιών είναι αρκετά υψηλές Οι σεφ επισημαίνουν πως η τιμή μιας φιάλης κρασιού είναι αρκετά υψηλή ακόμα και δυόμιση φορές σε σχέση με την τιμή της ίδιας φιάλης κρασιού σε μια κάβα.

Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων ισχύει Ένας στους τέσσερις σεφ που συμμετείχαν στην κλήρωση δήλωσαν πως θα μαγειρέψουν τρόφιμα που έχουν πέσει στο πάτωμα και ενώ η διάρκεια παραμονής τους στο πάτωμα δεν έχει ξεπεράσει τα 5 δευτερόλεπτα.

Οι σεφ μαγειρεύουν όταν είναι άρρωστοι Είναι μια μακρά παράδοση των εστιατορίων να βάζουν τους σεφ να μαγειρεύουν ακόμα και αν είναι άρρωστοι, εκτός φυσικά και αν νοσηλεύονται. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι εργάζονται ακόμα και αν είναι άρρωστοι παρά τους πόνους και την άσχημη κατάστασή τους.

Θέλουν δόξα και αναγνωσιμότητα Το 60% των σεφ δήλωσε ότι θα ήθελαν τη δική τους εκπομπής μαγειρικής στην τηλεόραση.

Οι σεφ μισούν να δουλευθούν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς περισσότερο από κάθε άλλη αργία Ως δεύτερη μέρα που μισούν να εργάζονται είναι η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου με ποσοστό 54%, ενώ άλλοι δήλωσαν πως χαίρονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ερωτευμένα ζευγάρια.

Αρνούνται να σερβίρουν ψάρι την Κυριακή Η καλύτερη δικαιολογία για να αποφύγουν να σερβίρουν ψάρι είναι πως δεν λαμβάνουν φρέσκα ψάρια την Κυριακή έτσι ώστε να αποτρέπουν τους πελάτες να τα παραγγείλουν.

Τα «σπέσιαλ μενού» είναι πάντα δοκιμαστικά πιάτα όταν οι σεφ θέλουν να κάνουν πειράματα και να δοκιμάσουν νέα πιάτα ώστε να δουν την ανταπόκριση τους από το κοινό απλά κάνουν νέα πιάτα και τα ονομάζουν «σπέσιαλ μενού». Μόνο πέντε από τους σεφ παραδέχτηκαν ότι με τα συγκεκριμένα πιάτα προσπαθούν να αδειάσουν ό,τι έχει το ψυγείο τους.



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: