Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι πόσο φαγητό θα μας χορτάσει χωρίς να μας φουσκώσει; Με αυτό το κόλπο!
Εσείς πόσο φαγητό βάζετε στο πιάτο σας; Και πως υπολογίζετε την ποσότητα που θα φάτε;
Αν αυτή την περίοδο δεν ακολουθείτε κάποια διατροφή, το πιθανότερο είναι να διαμορφώνετε το πιάτο σας ανάλογα με τα επίπεδα της πείνας σας.
Είναι πάντα σωστό αυτό; Χρμμ, μάλλον όχι, αφού οι περισσότεροι δεν είμαστε σε θέση να την κατευνάσουμε πάντα την πείνα μας με λογική ποσότητα φαγητού και έτσι καταλήγουμε να τρώμε πολύ περισσότερο απ' άυτό που όντως έχουμε ανάγκη.
Η Belinda Norton-Smith, αμερικανίδα personal trainer και inspirational speaker σε θέματα διατροφής και βάρους, υποστηρίζει πως έχει τον τρόπο να σιγουρευτούμε πόσο μεγάλη πρέπει να είναι η μερίδα φαγητού πρέπει να καταναλώνουμε.
Σύμφωνα με τη θεωρία της, όλοι έχουμε πάνω μας τον ακριβέστερο μετρητή και αυτός δεν είναι άλλος από τα χέρια μας.
«Όταν σταυρώνουμε τα χέρια μας, μπορούμε να δούμε την ακριβή ποσότητα φαγητού που πρέπει να καταναλώνουμε σε κάθε γεύμα», (δηλαδή το μέγεθος των σταυρωμένων χεριών που προκύπτει δείχνει την ποσότητα του φαγητού που χρειαζόμαστε) αναφέρει η Norton-Smith στην metro.co.uk.
(Δείτε το video στο οποίο περιγράφει την κίνηση)
Δεδομένου ότι τα χέρια μας είναι αναλογικά μεγάλα με το συνολικό μας μέγεθός, αυτή η μέθοδος είναι η καταλληλότερη για να ανακαλύψουμε το δικό μας μέτρο.
Μάλιστα, μπορεί να εφαρμοστεί, αντίστοιχα, και στα παιδιά προκειμένου να είστε σίγουρη πόσο φαγητό πρέπει να βάλετε στο πιάτο τους. Φυσικά, επειδή είναι στην ανάπτυξη, σύμφωνα με την personal trainer, πρέπει να τρώνε αυτή την ποσότητα 6 φορές την ημέρα.
Επιπλέον, υποστηρίζει ότι αυτή η τεχνική (μέθοδος ή τρικ-πείτε το όπως θέλετε) έχει εφαρμογή σε κάθε γεύμα της ημέρας ή κάθε τι που θέλουμε να φάμε- από ένα smoothie που θέλουμε να πιούμε μέχρι το μεσημεριανό μας.
«Ακόμα και να φτιάξετε smoothie, δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει να το πιείτε όλο. Είναι πολύ! Με τόσα φρούτα μέσα, είναι σαν να καταναλώνετε 2 γεύματα ταυτόχρονα».
Γιατί είναι τόσο σημαντικό να μην τρώμε περισσότερο απ 'όσο χρειαζόμαστε και να έχουμε έλεγχο της ποσότητας; «Γιατί έτσι ζούμε καλύτερα. Αισθανόμαστε χορτάτοι, αλλά ταυτόχρονα ελαφρείς και γεμάτοι ενέργεια», λέει η Norton-Smith.
Ειδικά για όσους φουσκώνουν εύκολα από το φαγητό, αυτή η μέθοδος ίσως να είναι αρκετά χρήσιμη προκειμένου να αποφεύγουν να φτάννουν στο σημείο που ξεπερνούν το δικό τους επιτρεπτό όριο και αισθάνονται δυσφορία.
Αν προσπαθείτε να διατηρήσετε το βάρος σας ή έχετε παρατηρήσει ότι αισθάνεστε άβολα μετά τα γεύματα σας, ίσως αυτή να είναι μια καλή αρχή.
0 σχόλια: