Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Ο λόγος που τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται από τις 9

Σίγουρα έχετε ακούσει μαμάδες και μπαμπάδες να λένε ότι τα παιδιά θα πρέπει να είναι στο κρεβάτι από τις εννιά.
Φυσικά, καθώς τα χρόνια περνούν, οι συνήθειές αλλάζουν... Και ενώ κάποτε η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών πήγαινε στο κρεβάτι τους πριν από τις 9 μ.μ., τα σημερινά παιδιά αρνούνται ακόμη και να φορέσουν τις πιτζάμες τους τόσο... νωρίς.

Τα παιδιά όμως πρέπει να πηγαίνουν για ύπνο νωρίς.

Γράφει η Εύη Σιμοπούλου

Διαβάστε γιατί θα πρέπει να σταματήσετε τις δικαιολογίες και να βάλετε το παιδί σας στο κρεβάτι νωρίτερα.

Η ανάπτυξη είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής ενός παιδιού και αυτή συμβαίνει μόνο όταν το παιδί κοιμάται. Η μεγαλύτερη έκκριση της αυξητικής ορμόνης πραγματοποιείται κατά το τέταρτο στάδιο του ύπνου, περίπου στις 12.30 π.μ..

Αν το παιδί μένει ξύπνιο μέχρι αργά και πάει για ύπνο μετά τα μεσάνυχτα, ο χρόνος για την παραγωγή αυξητικής ορμόνης μειώνεται και το παιδί μπορεί να μην αναπτύσσεται ικανοποιητικά.

Εκτός αυτού, οι μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που κοιμούνται αρκετά είναι πιο παραγωγικά, πιο συγκεντρωμένα, και σε καλύτερη θέση για να μάθουν και να απορροφήσουν πληροφορίες στο σχολείο.

Επίσης, τα παιδιά που έχουν υγιείς συνήθειες ύπνου είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ στην ενήλικη ζωή, γιατί, όπως λένε οι γιατροί, υπάρχουν μόνο δύο πράγματα που μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου αυτής: ο ύπνος και η άσκηση.

Οι γονείς θα πρέπει να ελέγχουν τις συνήθειες των παιδιών τους. Άλλωστε το βράδυ είναι οι μόνες ώρες που μπορείτε να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Αλλά μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά παίρνουν όλες τις συνήθειες τους από τους ενήλικες στη ζωή τους.

Έτσι, ο έλεγχος της συμπεριφοράς του ύπνου του παιδιού σας είναι πολύ σημαντικό γιατί το βοηθά να δημιουργήσει ένα ρυθμικό μοτίβο ζωής, και αυτό, με τη σειρά του, θα έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία του, τόσο σωματική όσο και ψυχική.




Adbox 





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: