Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Βγες με τη μαμά σου βόλτα για να ζήσεις περισσότερο

Ερευνα από το University of California στο San Francisco φανερώνει πως αν βγαίνεις με τη μαμά σου βόλτα και περνάς χρόνο μαζί της, θα ζήσει περισσότερο, καθώς η μοναξιά παίζει δραματικό ρόλο στην εξέλιξη όσο μεγαλώνει κανείς.
Πιο συγκεκριμένα, η διαχρονική έρευνα αφορούσε σε 1.604 ενήλικες στις ΗΠΑ με μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη. Κάθε δύο χρόνια από το 2002 μέχρι και το 2008, τα υποκείμενα ρωτούνταν αν ένιωθαν ότι είναι παραγκωνισμένοι και απομονωμένοι ή και αν δεν είχαν παρέα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι άνθρωποι που ήταν μόνοι είχαν μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας με το 23% που θεωρούσαν τον εαυτό τους απομονωμένο πέθαναν μέσα σε έξι χρόνια, ενώ τα άτομα της εν λόγω κατηγορίας εμφάνιζαν μείωση ενδιαφέροντος για τις καθημερινές δραστηριότητες και δυσκολία στο ανέβασμα της σκάλας.

Πιθανότερη αιτία είναι το γεγονός πως επειδή αισθάνονται μόνοι, δεν έχουν λόγο να βγουν έξω και να κινηθούν έστω και για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών και αυτό αναδεικνύει πως η υγεία δεν επηρεάζεται μόνο από βιομετρικούς παράγοντες αλλά και από ψυχολογικούς.

«Η ανάγκη που έχουμε όλοι μας τη ζωή για να έχουμε γύρω μας ανθρώπους που μας εκτιμούν, που μας υπολογίζουν, που μας φέρνουν χαρά, δεν φεύγει ποτέ. Είναι εμφανές εξάλλου πως οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι τείνουν να προσέχουν πολύ την οικογένεια και τους φίλους τους», δηλώνει στη The New York Times η Barbara Moscowitz, κοινωνική λειτουργός στο Massachusetts General Hospital.

«Ίσως και παραπάνω από όσο χρειάζεται. Και αυτό γιατί είχαν άπλετο χρόνο να εκτιμήσουν τέτοιους δεσμούς και σχέσεις. Είναι ανεκτικοί από τις ατέλειες των φίλων και τις ιδιοτροπίες τους, περισσότερο από τους νέους ανθρώπους. Έχεις περισσότερη εμπειρία όσο μεγαλώνεις», συνεχίζει η Rosemary Blieszner, καθηγήτρια στο Virginia Tech.

Δε θα είναι εκεί για πάντα, οπότε όσο βγαίνεις έξω με τους γονείς και όσο περισσότερο χρόνο περνάς μαζί τους, τόσο περισσότερο ζουν.





Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: