Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

10 κανόνες για να διατηρήσετε τα χαμένα κιλά

Ο μόνος τρόπος για να τα κρατήσετε μακριά για πάντα είναι να υιοθετήσετε αυτές τις καλές διατροφικές συνήθειες.
1. Καταναλώστε «αληθινό» φαγητό: Επιλέξτε να σερβίρετε στον εαυτό σας τροφές που βρίσκονται στην αρχική τους μορφή από την στιγμή της παραγωγής τους και μαγειρευτά φαγητά τα οποία έχετε επιμεληθεί οι ίδιες και ξέρετε ακριβώς τι εμπεριέχουν. Οι υγιεινές τροφές φέρνουν τις ορμόνες σε ισορροπία και αυτόματα βοηθούν το σώμα να «κάψει» το περιττό λίπος.

2. Φάτε όταν πεινάτε, σταματήστε όταν νιώσετε 80% χόρταση: Το ξέρετε το αίσθημα της χόρτασης. Σε πολλές περιπτώσεις η απόλαυση ενός γεύματος μπορεί να σας ρίξει στην παγίδα να ξαναγεμίσετε το πιάτο, αλλά αυτό είναι καθαρή λαιμαργία. Σταματήστε όταν πρέπει: θα έχετε απολαύσει το αγαπημένο σας φαγητό και θα έχετε γλιτώσει και από αυτό το άσχημο αίσθημα φουσκώματος.

3. Μείνετε συγκεντρωμένες σε αυτά που τρώτε: Πολλοί άνθρωποι λειτουργούν τελείως μηχανικά γενικότερα στην ζωή τους και ειδικότερα στο φαγητό. Αυτό οδηγεί πολλές φορές στο να μην αντιλαμβανόμαστε ούτε την ποιότητα του φαγητού που καταναλώνουμε, μα ούτε και την ποσότητα (είναι πολύ εύκολο να φας τρία ντόνατς που έχεις αγοράσει για τα παιδιά σου, όσο είσαι κολλημένη στην κίνηση). Προσπαθήστε να μην τρώτε όταν βλέπετε τηλεόραση ή όταν δουλεύετε στον υπολογιστή. Όταν τρώμε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που έχουμε μπροστά μας και να μην μας αποσπά την προσοχή οτιδήποτε άλλο. Η εξάσκηση σε αυτό θα σας κάνει να εκτιμήσετε το φαγητό σας, μέχρι και την τελευταία μπουκιά.

4. Κινηθείτε περισσότερο: Γενικά και συνολικά. Η μία καθημερινή ώρα με ασκήσεις στο γυμναστήριο είναι μια καλή ρουτίνα, αλλά δεν κάνει θαύματα από μόνη της εάν την υπόλοιπη μέρα μένετε ακίνητες σαν αγάλματα. Το σώμα θέλει να αισθάνεται πως βρίσκεται σχεδόν διαρκώς σε μια κίνηση και εγρήγορση.

5. Χτίστε τους μυς: Το σώμα λειτουργεί περίπου όπως ένας φούρνος, καθώς «καίει» θερμίδες όλη μέρα. Το θέμα είναι πόσες θερμίδες βάζουμε στον φούρνο μας καθημερινά και πώς αντίστοιχα φροντίζουμε να τις κάψει. Για όσες γυμνάζονται σε καθημερινή βάση, αυτό σημαίνει 15% κάψιμο θερμίδων. Το υπόλοιπο 70% καίγεται μέσα από καθημερινές, απλές κινήσεις και ό,τι περισσεύει καίγεται κατά την διάρκεια του ύπνου (ναι κι όμως καίμε 10-15% ημερήσιες θερμίδες όταν κοιμόμαστε). Αυτό σημαίνει πως για να αυξήσουμε τα ποσοστά των διαδικασιών, πρέπει να χτίσουμε τους μυς μας.

6. Στήστε το περιβάλλον σας σωστά και κερδίστε: Αν στην κουζίνα σας έχετε σοκολάτες και μπισκότα σε κάθε ράφι, εύλογα αυτά θα καταναλωθούν και προφανώς δεν θα καταφέρετε να χάσετε κιλά ή να διατηρήσετε το βάρος σας. Φτιάξτε το περιβάλλον σας με υγιεινές τροφές κι έτσι δεν θα πέφτετε σε παγίδες που θα σας κάνουν να ξεφεύγετε από τον στόχο σας.

7. Προσπαθήστε για την βελτίωση, όχι για την τελειότητα: Το να διατηρήσετε τα κιλά σας είναι κάτι για το οποίο αξίζει να προσπαθείς, όχι κάτι που μπορείς να τελειοποιήσεις. Αν φας κάτι που ξέρεις ότι δεν έπρεπε, η αυτομαστίγωση δεν θα σε πάει κάπου, άστο πίσω σου και προχώρα με αυτά που πρέπει να κάνεις. Γενικά πρέπει να συμπεριφερόμαστε με αυστηρότητα και με ευγένεια ταυτόχρονα στους εαυτούς μας και δεν υπάρχει πάντα πλάνο για αυτά που κάνουμε (άνθρωποι είμαστε, όχι ρομπότ).

8. Να είστε συνεπείς: Η συνέπεια είναι μεγάλη υπόθεση όταν πρόκειται για το φαγητό. Αν τρεφόμαστε καλά περιστασιακά, σε ένα βάθος χρόνου δεν βρίσκουμε τους τρόπους να ευχαριστηθούμε το σώμα μας και την πρόοδο του. Για παράδειγμα, αν βάλετε πρόγραμμα γυμναστικής, θα πρέπει να το τηρήσετε , γιατί τα on-off δεν θα σας επιτρέψουν να βάλετε το σώμα σας σε μια σειρά. Οι μικρές καθημερινές συνήθειες με στόχο την σωματική σας βελτίωση θα αρχίσουν να σας φέρνουν μεγάλα θετικά αποτελέσματα.

9. Δώστε συνέχεια στην μάθηση: Η γνώση είναι δύναμη, αλλά μόνο αν βρείτε έναν τρόπο να την χρησιμοποιήσετε. Παρακινείστε τον εαυτό σας να μάθετε περισσότερα γι' αυτά που σας ενδιαφέρουν και να τα κάνετε πράξη. Η πρόσληψη γνώσης σας βοηθάει να γίνετε καλύτερες και να ανοίξει το μυαλό σας, σε πολλά επίπεδα. Υιοθετήστε συμπεριφορές που θα σας εμπνεύσουν να ζήσετε πιο υγιεινά.

10. Η ευγνωμοσύνη και η χαρά είναι τα κλειδιά της επιτυχίας: Το να είμαστε ευγνώμονες και χαρούμενοι γι' αυτά που έχουμε και που μας συμβαίνουν φαίνεται απλό, αλλά δεν είναι. Ωστόσο είναι δύο από τα σημαντικότερα εργαλεία που πρέπει να έχει κάποιος που θέλει να επιτύχει σε κάτι στην ζωή του. Με ό,τι κι αν παλεύετε, όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες που έχετε να αντιμετωπίσετε, μην σταματήσετε ποτέ να είστε ευγνώμονες για όλα όσα έχετε, σίγουρα κάποια από αυτά θα είναι πολύ καλά και σημαντικά.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: