Σίγουρα έχεις ακούσει ότι η σοκολάτα -η μαύρη τουλάχιστον και στην σωστή ποσότητα- έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό.
Μία μικρή ηλιαχτίδα στην τεράστια αδικία που συνιστά το γεγονός ότι τα πιο απολαυστικά πράγματα στον κόσμο είναι συνήθως και τα πιο παχυντικά.
Μία μικρή ηλιαχτίδα στην τεράστια αδικία που συνιστά το γεγονός ότι τα πιο απολαυστικά πράγματα στον κόσμο είναι συνήθως και τα πιο παχυντικά.
Για καλή μας τύχη, όμως, η επιστήμη έδωσε άλλο ένα λόγο να εθιστούμε πούμε "ναι" στην σοκολάτα. Σε εκείνο το τελευταίο κομματάκι που σε κοιτάει από το περιτύλιγμα, στο αφράτο κέικ, στο παγωτό, στην πλούσια κρέμα, στο μάφιν με την επικάλυψη, στην τούρτα που λιγώνει, στο μπισκότο με τα κομματάκια και μάλιστα χωρίς ΚΑΜΙΑ ΤΥΨΗ.
Γιατί; Επειδή, όπως προκύπτει από πρόσφατη επιστημονική έρευνα, η σοκολάτα μας κάνει πιο έξυπνους.
968 άνθρωποι, μεταξύ 23 και 98 ετών, συμμετείχαν στην έρευνα που διεξήχθη για να ανακαλύψει τα οφέλη της σοκολάτας στον οργανισμό.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτοί που έτρωγαν σοκολάτα πιο συχνά είχαν πιο αναπτυγμένη οπτική μνήμη, αλλά και γενική ικανότητα απομνημόνευσης, καλύτερη αφηρημένη σκέψη και καλύτερη συγκέντρωση.
Επιπλέον, βρήκαν ότι η κατανάλωση σοκολάτας επιβραδύνει την γήρανση των κυττάρων του εγκεφάλου και προλαμβάνει την εμφάνιση νόσων του εγκεφάλου, όπως άνοια.
Οι ουσίες που περιέχονται στην σοκολάτα κι έχουν αυτές τις ευεργετικές επιδράσεις στην πνευματική δραστηριότητα και τη λειτουργία του εγκεφάλου είναι οι φλαβονόλες.
Κατά την πλειονότητα τους, περισσότερες βρίσκονται στην μαύρη σοκολάτα και λιγότερο στη λευκή σοκολάτα και την σοκολάτα γάλακτος, but still. Όσο η σοκολάτα κάνει καλό, η ζωή θα είναι ωραία.
Ναι λοιπόν στην σοκολάτα, αλλά πάντα στα πλαίσια του μέτρου και των αντοχών του κάθε οργανισμού, αφού, συνήθως, όταν κάτι γίνεται στην υπερβολή έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα για την υγεία.
0 σχόλια: