Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Τι θα συμβεί στον οργανισμό σου αν μειώσεις τον καφέ σε ένα φλιτζάνι την ημέρα

Αν νιώθεις νευρική, δεν κοιμάσαι καλά και δεν μπορείς να συγκεντρωθείς χωρίς ένα φλιτζάνι καφέ στο χέρι σου, ίσως να πρέπει να αναρωτηθείς αν η ποσότητα καφέ που πίνεις είναι υπερβολική για τον οργανισμό σου.
Σύμφωνα με μια μελέτη του Critical Reviews In Food Science & Nutrition in 2018, το συνιστώμενο ημερήσιο όριο καφεΐνης για τους ενήλικες είναι 400 mg. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου τέσσερα φλιτζάνια καφέ, αλλά πολλοί από εμάς ίσως να πίνουν περισσότερο.

«Μπορείς να βρεις καφέ σχεδόν σε οποιοδήποτε δρόμο, σε οποιαδήποτε πόλη, οπουδήποτε στον κόσμο», λέει στο Bustle ο Dr. David Cutler του Providence Saint John. «Σήμερα, τα δύο τρίτα των Αμερικανών ενηλίκων πίνουν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ καθημερινά». Εάν πίνεις περισσότερο από αυτό, αλλά θέλεις να μειώσεις την ποσότητα στο ένα φλυτζάνι την ημέρα, τα αποτελέσματα στην υγεία και το σώμα σου, μπορεί να είναι σημαντικά, λένε οι ειδικοί.

Το πώς πίνεις τον καφέ σου – με γάλα ή ζάχαρη, για παράδειγμα – μπορεί επίσης να επηρεάσει τις συνέπειες της μείωσης της πρόσληψης. «Μερικοί άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι στις επιπτώσεις της καφεΐνης», υποστηρίζει η, Dr. Anita Skariah, ιατρός του UNC Health Care.

Αυτή η πολυπλοκότητα σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις με ακρίβεια το πώς μπορεί να σε επηρεάσει αν περιορίσεις τον καφέ σε ένα φλιτζάνι την ημέρα, αλλά εδώ μπορείς να διαβάσεις 3 τρόπους με τους οποίους μπορεί να επηρεάσει με απόλυτη βεβαιότητα, θετικά την υγεία σου.

Θα μπορούσε να βοηθήσει στη χώνεψη

Οι άνθρωποι που πίνουν πολύ καφέ, είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν καούρα. Η καούρα ή η παλινδρόμηση, μπορεί να προκληθεί από την πρόσληψη καφεΐνης, αλλά οι επιστήμονες δεν είναι απολύτως σαφείς για το πώς. Μια από τις πρώτες συστάσεις για άτομα που πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι η περικοπή της καφεΐνης και εάν πίνεις πολύ καφέ και αισθάνεσαι τακτικά καούρα, είναι πιθανό ότι η μείωση μπορεί να περιορίσει τα συμπτώματά σου.

Ο ύπνος σου μπορεί να βελτιωθεί

Εάν έχεις δυσκολία στον ύπνο ή δεν ξυπνάς ξεκούραστη, μειώνοντας την πρόσληψη καφεΐνης μπορεί να έχεις σημαντική αλλαγή στον κύκλο του ύπνου σου. «Οι μεταβολίτες της καφεΐνης μπορούν να παραμείνουν στον οργανισμό σου για μεγάλο διάστημα μετά την κατανάλωση του καφέ και αυτό μπορεί να σε κρατήσει ξύπνια και το βράδυ» λέει η Skariah στο Bustle. Η διέγερση που σου προκαλεί η καφεΐνη μπορεί να σε διευκολύνει να ξυπνήσεις τα πρωινά, αλλά αν περιορίσεις τον καφέ σε μία κούπα το πρωί, το σώμα σου θα μπορεί να κοιμηθεί πιο εύκολα τη νύχτα και να σηκωθείς πιο ξεκούραστη την επόμενη μέρα.

Μπορεί να παρατηρήσεις διαφορές στη διάθεσή σου

Η μείωση των επιπέδων καφεΐνης μπορεί επίσης να μειώσει το άγχος, λέει η Dr. Skariah. «Ίσως να μην έχεις συνειδητοποιήσει ότι η καφεΐνη είναι ο ένοχος για το άγχος σου», λέει. Μια μελέτη περίπου 3.000 εφήβων που έγινε το 2015, διαπίστωσε ότι η υψηλή κατανάλωση καφεΐνης συνδέεται με το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη και ότι τα άτομα με αγχώδεις διαταραχές φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις επιπτώσεις της καφεΐνης.





Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: