Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Η ευτυχία του ζευγαριού σε αριθμούς

Μα ποιο είναι τελικά το μυστικό εκείνων των ζευγαριών που καταφέρνουν να μείνουν μαζί και ευτυχισμένοι όσα χρόνια και αν περάσουν?
Οι επιστήμονες μας εξηγούν… Και ξέρεις, οι επιστήμονες δεν είναι όλο λόγια αλλά βασίζονται στην ειλικρίνεια των αριθμών!

• Η αναλογία που βοηθά τα ζευγάρια να μην χωρίζουν είναι η 5:1, δηλαδή τα χαρούμενα ζευγάρια βιώνουν πέντε θετικές εμπειρίες για μια αρνητική, όπως ένας καυγάς. Οι σύντροφοι που συνήθως καταλήγουν στον χωρισμό είναι εκείνοι με αναλογία 0,8:1, τουτέστιν βιώνουν 0,8 ευτυχισμένες στιγμές για κάθε μια αρνητική αλληλεπίδραση.

• Ο καθοριστικός παράγοντας που ορίζει το αν οι σύντροφοι νιώθουν ικανοποιημένοι από το σεξ, τον ρομαντισμό και το πάθος στο γάμο τους είναι κατά 70% ένας: η ποιότητα της φιλίας που τρέφει ο ένας για τον άλλον.

• Τα ευτυχισμένα ζευγάρια συζητούν περισσότερο. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε επιτυχημένους γάμους περνούν 5 περισσότερες ώρες την εβδομάδα μαζί συζητώντας.

• Τα ευτυχισμένα ζευγάρια φροντίζουν να βιώνουν θετικές αλληλεπιδράσεις κάθε μέρα. Ανταλλάσουν φιλοφρονήσεις, δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους, ξαναζούν ευτυχισμένες στιγμές και κάνουν πάντα όμορφα πράγματα ο ένας για τον άλλον.

• Στην κρεβατοκάμαρα τα ευτυχισμένα ζευγάρια φροντίζουν να έρχονται κοντά δύο με τρεις φορές την εβδομάδα καθώς έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι που κάνουν σεξ συχνά τείνουν να δηλώνουν ευτυχισμένοι κατά 55% περισσότερο. Ακόμα και τα άτομα που κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα δηλώνουν ευτυχισμένοι κατά 44% περισσότερο.

• Όσον αφορά στον τρόπο που μπορεί κανείς να κάνει την σχέση του πιο δυνατή, το κλειδί βρίσκεται στο πως αντιδρά κανείς στα καλά νέα και τις επιτυχίες του συντρόφου του. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δείχνουν ενθουσιασμό, κάνουν ερωτήσεις, συγχαίρουν τον άλλον και μοιράζονται την χαρά τους.

• Τεράστιας σημασίας είναι το ζευγάρι να βιώνει και να μοιράζεται καινούριες εμπειρίες. Είτε πρόκειται για απογευματινές βόλτες, δείπνο σε νέα ρεστοράν, ταξίδι σε άγνωστο προορισμό, μαγείρεμα από κοινού ή επίσκεψη σε μουσεία ή συναυλίες, πάντα πρέπει να υπάρχει χώρος για κάτι καινούριο.

• Το στυλ που το ζευγάρι καυγαδίζει μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία της σχέσης. Όταν τα ευτυχισμένα ζευγάρια τσακώνονται τείνουν να διαχέουν την ένταση χρησιμοποιώντας χιούμορ, εκφράζοντας στοργή και συναινώντας. Αντίθετα τα δυστυχισμένα ζευγάρια ακούν κριτική, δείχνουν κακία, καταφεύγουν σε χαρακτηρισμούς και τείνουν να απομονώνονται.

•Σύμφωνα με μια 20ετή Βρετανική μελέτη, οι άνθρωποι που είναι ευτυχισμένοι με τον γάμο τους είναι εκείνοι που είναι παντρεμένοι κάτω από 5 χρόνια, δεν έχουν παιδιά, έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση και ο άνδρας έχει δουλειά! Ο γάμος δε, οδηγεί σε ενίσχυση της ευτυχίας που διαρκεί 2 χρόνια κατά μέσο όρο. Μετά από αυτό το διάστημα τα άτομα τείνουν να επιστρέφουν στα επίπεδα ευτυχίας που είχαν προ γάμου.

• Τα αποτελέσματα που βρέθηκαν σχετικά με το πώς τα παιδιά επηρεάζουν έναν γάμο είναι τα εξής: το 33% των ζευγαριών δηλώνει το ίδιο ή περισσότερο ευχαριστημένο με πριν ενώ το 67% βιώνει μια μεγάλη καμπή στη συζυγική ικανοποίηση. Επιπλέον, τα παντρεμένα ζευγάρια τείνουν να είναι πιο δυσαρεστημένα όταν το παιδί είναι στο νηπιαγωγείο ενώ τα επίπεδα ευτυχίας αυξάνουν ξανά όταν το μικρότερο παιδί έχει πια μεγαλώσει και ανεξαρτητοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.






Adbox 





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: