Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Είναι οι άντρες πιο οπτικοί τύποι στο σεξ από τις γυναίκες;

Μύθος ή αλήθεια; Η επιστήμη ξεκαθαρίζει για ακόμα μία φορά το τοπίο.
Οι άντρες είναι οπτικοί τύποι στο κρεβάτι, γι' αυτό και διεγείρονται πιο εύκολα ερωτικά συγκριτικά με τις γυναίκες. 

Την πεποίθηση αυτή έρχεται τώρα να καταρρίψει επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences και έθεσε επί του μικροσκοπίου το πώς διεγείρεται ο εγκέφαλος των δύο φύλων στα σεξουαλικά ερεθίσματα. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, δεν υπάρχει τελικά κάποια αξιοσημείωτη διαφορά που να δικαιολογεί το παραπάνω κλισέ.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανέλυσαν 61 παλαιότερες επιστημονικές μελέτες, συγκεντρώνοντας συνολικά δεδομένα για περίπου 2.000 ενήλικες και διεξάγοντας σε κάθε μελέτη το ίδιο πείραμα: Έδειχναν στους άντρες και τις γυναίκες μία σειρά από ερωτικές φωτογραφίες και βίντεο, ενώ την ίδια στιγμή παρακολουθούσαν τις αντιδράσεις του εγκεφάλου τους με Λειτουργική Απεικόνιση Μαγνητικού Συντονισμού (fMRI).

Όπως διαπίστωσαν τα δύο φύλα είχαν την ίδια εγκεφαλική αντίδραση στις εικόνες και τα βίντεο ερωτικού περιεχομένου, καταλήγοντας στο εξής συμπέρασμα: τόσο οι άντρες, όσοι και οι γυναίκες είναι το πιο οπτικοί τύποι κατά την ερωτική επαφή.

«Έχουμε σημαντικές αποδείξεις ότι η νευρωνική απόκριση σε οπτικά σεξουαλικά ερεθίσματα είναι ανεξάρτητη από το φύλο και ότι τα νευροκυκλώματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική διέγερση δεν διαφέρουν σε άντρες και γυναίκες, ενώ τα οπτικά ερεθίσματα προκαλούν την ενεργοποίηση στις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου τους», σημειώνουν οι ερευνητές.



Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: