Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Εάν κάθε πρωί πίνετε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι για να χάσετε κιλά, ίσως να το ξανασκεφτείτε

Το νερό με λεμόνι έχει πάρα πολλούς οπαδούς με τους περισσότερους να πιστεύουν πως είναι το μαγικό ρόφημα για να κάψουν το λίπος και να χάσουν τα περιττά κιλά.
Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν πως ο λόγος του τα λεμόνια συμβάλουν στην απώλεια βάρους είναι η πηκτίνη- ένας δομικός ετεροπολυσακχαρίτης που βρίσκεται στα κυτταρικά τοιχώματα των επίγειων φυτών-. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική, γιατί ενώ τα λεμόνια όντως έχουν πηκτίνη, δυστυχώς δεν την περιέχουν σε τόσο μεγάλη ποσότητα.

Κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν το λεμόνι ως μια από τις βασικές τροφές της αλκαλικής δίαιτας, υποστηρίζοντας πως είναι όξινο και όταν μπει στο σώμα θα γίνει αλκαλικό συμβάλλοντας στην ισορροπία του ΡH. Όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού καμία τροφή δεν μπορεί να αλλάξει τόσο απλά το pH του αίματος. Τα όργανα στο σώμα μας δουλεύουν για να διατηρούν σταθερό το pH και οι τροφές δεν μπορούν να το αλλάξουν αυτό.

Παρακάτω θα δείτε μερικούς λόγους για να μην πίνετε νερό με λεμόνι.

Καούρα. Η υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει καούρα ή να κάνει την ήδη υπάρχουσα κατάσταση χειρότερη. Η καούρα συμβαίνει όταν ο οισοφαγικός σφιγκτήρας, μεταξύ του οισοφάγου και του στομάχου σας, δε λειτουργεί σωστά και το οξύ από το στομάχι σας κινείται πίσω στον οισοφάγο, μια διαδικασία γνωστή ως παλινδρόμηση. Η καούρα αναφέρεται επίσης και ως παλινδρόμηση οξέος και προκαλεί αίσθημα καύσους και πόνο στο στήθος. Εάν πάσχετε από αυτά τα συμπτώματα επισκεφτείτε τον γιατρό σας και σταματήστε να πίνετε λεμόνι με νερό.

Διάβρωση των δοντιών. Εάν πίνετε πολύ συχνά λεμόνι υπάρχει ο κίνδυνος να διαβρωθεί το σμάλτο των δοντιών. Για να προστατευτείτε από αυτή την κατάσταση μπορείτε να πίνετε τα όξινα ποτά με καλαμάκι. Αν ήδη αντιμετωπίζετε διάβρωση των δοντιών, συμβουλευτείτε έναν οδοντίατρο ο οποίος μπορεί να συστήσει τις κατάλληλες θεραπείες.

Αν πίνετε νερό με λεμόνι κάθε πρωί και όχι μόνο, διώχνετε όλες τις τοξίνες από το σώμα, έτσι δεν είναι; Κι όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Το ήπαρ, οι πνεύμονες, οι νεφροί και το δέρμα είναι υπεύθυνα για να αποτοξινώνουν τον οργανισμό. Το σώμα μας έχει την ικανότητα να αποβάλλει μόνο του όλες τις τοξίνες και γενικά τις ουσίες που του είναι άχρηστες. Το λεμόνι θα μπορούσε να βοηθήσει αν καταναλωνόταν σε πολύ μεγάλες ποσότητες, κάτι που δεν είναι εφικτό. Γι αυτό αν θέλετε να βοηθήσετε τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες, απλά περιορίστε την έκθεση σας στις βλαβερές ουσίες.

Δυστυχώς το νερό με το λεμόνι δεν είναι μαγικό φίλτρο που θα αυξήσει τον μεταβολισμό και θα σας αδυνατίσει. Δεν υπάρχει, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, κάποια επιστημονική έρευνα που να το αποδεικνύει. Ωστόσο, το νερό με λεμόνι, όπως όλα τα υγρά, μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του κορεσμού και στην ενυδάτωση, έτσι ώστε να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, εφόσον ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής.

Είτε λοιπόν πίνετε τσάι, σκέτο νερό, βότανα, λεμόνι θα έχετε την ίδια βοήθεια στην προσπάθεια σας απώλειας κιλών.



Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: