Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

5 λάθη που κάνουμε όταν τρώμε πρωινό

Τα μυστικά του ισορροπημένου πρωινού για ενέργεια στο μάξιμουμ.
1. Αργείς να το φας

Γενικά, πρέπει να τρως πρωινό το πολύ μισή ώρα μετά το ξύπνημα. Αν δεν έχεις και πολλή όρεξη, ένα μικρό φρούτο με ένα μικρό ποτήρι γάλα θα σε γεμίσουν ενέργεια χωρίς να σε φουσκώσουν πιο πολύ.

2. Πίνεις συσκευασμένους χυμούς

Καλύτερα να τους αποφεύγεις, ακόμη και αν είναι «χωρίς ζάχαρη», ή «από φρέσκα φρούτα». Εκτός αυτού, το πρωί ο οργανισμός είναι αρκετά αφυδατωμένος και χρειάζεται υγρά. Αν καλύψεις αυτή την ανάγκη πίνοντας χυμό αντί για νερό θα καταλήξεις να πάρεις από πολύ νωρίς έξτρα θερμίδες που δεν χρειάζεσαι. Προτίμησε ένα ολόκληρο φρέσκο φρούτο (ένα πορτοκάλι πχ), ή στύψε το δικό σου smoothie με 2-3 φρούτα τις προτίμησής σου.

3. Τρως συνέχεια δημητριακά

Συνήθως, το κλασικό πρωινό δημητριακά-γάλα δεν μας χορταίνει και τόσο - τα περισσότερα είναι πολύ χαμηλά σε θερμίδες, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις αν σου αρέσουν τόσο τα δημητριακά, είναι τα ρίξεις μέσα σε ένα κυπελλάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά μαζί με λίγες μπανάνες ή βατόμουρα.

4. Αλείφεις το ψωμί (μόνο) με μαρμελάδα

Ένα ολοκληρωμένο πρωινό πρέπει να περιέχει διάφορα θρεπτικά συστατικά, υδατάνθρακες αλλά και πρωτεΐνες. Τρώγοντας ψωμί με μαρμελάδα καταναλώνεις μόνο υδατάνθρακες, που χωνεύονται γρήγορα και επιταχύνουν το αίσθημα της πείνας. Το ιδανικό θα ήταν να αντικαταστήσεις (ή να συνοδέψεις) τη μαρμελάδα με φυστικοβούτυρο ή μία φέτα τυρί ή κάποια άλλη πρωτεΐνη που χωνεύεται πιο αργά.

5. ΔΕΝ τρως πρωινό

Τρώμε ΠΑΝΤΑ πρωινό. Είναι αποδεδειγμένο άλλωστε πως εκείνοι που τρώνε καθημερινά πρωινό είναι λιγότερο πιθανό να παχύνουν μακροχρόνια - εκτός αυτού, ένα καλό και ισορροπημένο πρωινό μας βοηθά να τσιμπολογάμε λιγότερο και γενικά να τρώμε πιο υγιεινά την υπόλοιπη μέρα.








ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: