Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Μαρμελάδα φράουλας

Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμη η μαρμελάδα, βάζετε ένα κουταλάκι σε ένα παγωμένο πιατάκι: Αν δεν πήζει ώστε να κρατά το σχήμα της και είναι ρευστή, τότε συνεχίζετε το βράσιμο για 2-3 λεπτά και επαναλαμβάνετε το τεστ.
Υλικά 3 μέτρια βαζάκια

1 κιλό (ή λίγες παραπάνω) ώριμες, αλλά γερές φράουλες, ξεπλυμένες και στεγνωμένες
4 φλ. (800 γρ.) απλή ζάχαρη (δεν χρειάζεται ειδική ζάχαρη για μαρμελάδες)
1/4 φλ. χυμό λεμονιού + 1 κομματάκι φλούδα (1 φέτα από τη μύτη του λεμονιού)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρείτε τα κοτσανάκια των φραουλών και τις τεμαχίζετε. 

Τις βάζετε σε μια λεκάνη και με ένα πιρούνι ή το εργαλείο του πουρέ, τις λιώνετε όσο μπορείτε καλύτερα. 

Δεν πειράζει αν μείνουν και μερικά κομματάκια (μην τις περάσετε όμως στο πολυμίξερ ή το μπλέντερ για να γίνουν χυμός!).

Τις μετράτε: Πρέπει να έχετε 4 γεμάτα φλιτζάνια. Τις βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το λεμόνι και τη φλούδα και τις ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (η ζάχαρη λιώνει πολύ πιο εύκολα αν τη ζεστάνετε πρώτα σε ένα πυρίμαχο μπολ σε χαμηλό φούρνο, στους 120°C).

Δυναμώνετε τη φωτιά και τις βράζετε για 15 περίπου λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσουν ή μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, ξαφρίζοντάς τις μετά τα πρώτα 10 λεπτά και ανακατεύοντάς τις συχνά με ξύλινη κουτάλα.

 Άμα κρυώσει λίγο τη βάζετε σε αποστειρωμένα βαζάκια.




Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: