Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Τα μαθήματα ζωής που πρέπει να εκτιμήσεις στις single φάσεις της ζωής σου

Το να μην έχεις σχέση παλαιότερα σήμαινε πως είσαι ένας εσωστρεφής άνθρωπος με προβλήματα επικοινωνίας που κανένας δεν ήθελε για συντροφιά.
Σήμερα, ένας άνθρωπος ελεύθερος, δηλαδή single, θεωρείται ένας αδέσμευτος άνθρωπος, ο οποίος απολαμβάνει το σπουδαίο δώρο της ελευθερίας. Ποια είναι όμως τα μαθήματα ζωής που λαμβάνει κάποιος όταν είναι ελεύθερος;

#1 Δεν έχει κανένας τη δύναμη να σε πληγώσει

Η ψυχολογία του ελεύθερου ανθρώπου δεν επηρεάζεται, αλλά ούτε και εξαρτάται από τα θέλω και τα σκαμπανεβάσματα ενός άλλου ανθρώπου. Ο ελεύθερος άνθρωπος βιώνει τη χαρά του να μην μπορεί κανένας έξω από εκείνον να τον κατευθύνει, να του χαλάσει τη διάθεση ή να του πυροδοτεί αρνητικά συναισθήματα, όπως άγχος και αγωνία. Ο άνθρωπος χωρίς σχέση είναι αποδεσμευμένος από το άγχος που γεννά η ύπαρξη του συντρόφου, από τη διαρκή αγωνία του αν «ακόμα με θέλει, αν ακόμα με νοιάζεται».

#2 Δίνεις ευκαιρίες στον εαυτό σου για προσωπική ανάπτυξη

Ο ελεύθερος άνθρωπος μπορεί ελεύθερα και αβίαστα να δώσει όλο το χρόνο στον εαυτό του στην ανακάλυψη και την έρευνα νέων πραγμάτων. Μη έχοντας το άγχος και την ευθύνη του να ενημερώνεις κάποιον για τη ζωή σου ευτυχώς, μπορείς να ταξιδέψεις, να διαβάσεις, να ερευνήσεις, να δώσεις την ευκαιρία στον εαυτό σου για γνωριμία με άλλους ανθρώπους.

#3 Έχεις οικονομική ελευθερία

Όταν είσαι ελεύθερος, είσαι και ο αποκλειστικός υπεύθυνος των χρημάτων σου. Μπορείς να τα αξιοποιήσεις σε αγορές βιβλίων, δίσκων και άλλων σημαντικών μέσων με τα οποία μπορείς να εξερευνήσεις τον κόσμο γύρω σου.

#4 Μπορείς να γνωρίσεις άλλους ανθρώπους ελεύθερα

Δίχως να έχεις τους ηθικούς δισταγμούς, όντας ελεύθερος μπορείς να σχετιστείς με άλλους ανθρώπους, να φλερτάρεις, να βγεις έξω και να βιώσεις τη ζύμωση των διαφορετικών σας προσωπικοτήτων.

#5 Δίνεις περισσότερο χρόνο στους φίλους σου

Η φιλία είναι ένας έρωτας που παραμένει πλατωνικός και μπορεί να αντικαταστήσει ακόμα και τη συναισθηματική σχέση. Δίνοντας χώρο στους φίλους σου, ανακαλύπτεις το μοναδικό δώρο της ζωής που λέγεται φιλία, διαπιστώνεις το μεγαλείο της και την αναγκαιότητά της για την ψυχική και συναισθηματική υγεία.

#6 Ανακαλύπτεις περισσότερα για τον εαυτό σου

Η μοναχικότητα σε βοηθάει να ερευνήσεις βαθύτερα το μέσα σου, ανακαλύπτεις περισσότερα για εσένα και την ποιότητα των ανθρώπων που θα ήθελες δίπλα σου.

#7 Δε βιώνεις συναισθηματικό πόνο

Ο ελεύθερος άνθρωπος δε χωρίζει, δε στεναχωριέται, δεν πονάει συναισθηματικά. Έχει τη διάθεση και το χρόνο να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, με τις κοινωνικές γνωριμίες, με τη μελέτη, με τις σπουδές του.

Απόλαυσε το μοναδικό δώρο της ελευθερίας και αποφάσισε να το βιώσεις σε όλο του το μεγαλείο και νόημα, αισθανόμενος πως όχι μόνο δεν είσαι μόνος, αλλά απολαμβάνεις τη σημαντικότερη σχέση που θα έχει ένας άνθρωπος σε όλη του τη ζωή: αυτή με τον εαυτό του.




ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: