Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Πώς η πλευρά του κρεβατιού στην οποία κοιμάσαι επηρεάζει την ψυχολογία σου

Ποια είναι η αγαπημένη σου πλευρά στο κρεβάτι; Προτιμάς να κοιμάσαι στη δεξιά ή την αριστερή;
Αν η απάντησή σου είναι «στην αριστερή» έχεις κάθε λόγο να χαίρεσαι.

Κι αυτό διότι σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το «Premier Inn» στην οποία συμμετείχαν 3.000 ενήλικες εθελοντές, όσοι κοιμούνται και ξυπνούν στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού τους παρουσιάζουν την τάση να ξυπνούν πιο ευδιάθετοι και με το αίσθημα της ευτυχίας και της ικανοποίησης να τους ακολουθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επιπλέον, αποδεικνύονται πιο αποδοτικοί στη δουλειά τους και πιο προετοιμασμένοι για τις δύσκολες συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσουν στο εργασιακό τους περιβάλλον. Ένα περιβάλλον που συχνά προκαλεί πονοκέφαλο σε όλους μας.

Αντιθέτως, οι λάτρεις της δεξιάς πλευράς του κρεβατιού συνηθίζουν να ξυπνούν με γκρίνια, με την αρνητική τους διάθεση να εξακολουθεί να υφίσταται πολλές φορές ακόμα και μέχρι το τέλος της ημέρας!

Στην ίδια έρευνα κατέστη σαφές ότι η ποιότητα του ύπνου αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα που επηρεάζει τόσο τη διάθεση όσο και τη σωματική μας αντοχή αλλά και την κατάσταση του εγκεφάλου μας, με όσους δεν απολαμβάνουν τις ώρες που περνούν στο κρεβάτι τους να καλούνται να αντιμετωπίσουν τη σωματική και την ψυχική κούραση της επόμενης μέρας.

Πέρα από την ποιότητα του ύπνο σου, πάντως, σημασία θα πρέπει να δώσεις και στην ποιότητα, αφού οι λιγότερες από 7 ώρες ξεκούρασης μόνο να σε εξαντλήσουν μπορούν.
Adbox ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: