Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Σοκολάτα, μπύρα και κρασί το κλειδί για τη μακροζωία (σου)

Ο ένας μύθος μετά τον άλλο καταρρίπτονται τελευταία αναφορικά με τη διατροφή και εσύ τρέχεις όπως- όπως να σώσεις τα «λάθη» του παρελθόντος.
Μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας είναι αυτή που θα σε ξαφνιάσει αυτή τη φορά και θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις ιδέες σου για τις «ένοχες» απολαύσεις όπως η σοκολάτα, η μπύρα και το κρασί.

 Έχεις μήπως μπει στη διαδικασία να βγάλεις από τη διατροφή σου αυτά τα τρία προκειμένου να φτάσεις στα κιλά που ονειρευόσουν; Αν ναι, τότε τα νέα δεν είναι τόσο καλά για σένα και την υγεία σου:


Και τούτο διότι, τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης, έδειξαν ότι η διατροφή που περιλαμβάνει τη σοκολάτα, το κόκκινο κρασί αλλά και τη μπύρα μπορεί να είναι το κλειδί για να ζήσεις περισσότερο.

Ειδικότερα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου στην Πολωνία διενήργησαν μελέτη μεταξύ 70.000 ανδρών και γυναικών, των οποίων ο τρόπος ζωής εξετάστηκε προσεκτικά κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 16 ετών.

 Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Internal Medicine συνέκρινε τη θνησιμότητα αυτών που ακολούθησαν μια αντιφλεγμονώδη διατροφή με εκείνων που ακολούθησαν μια διαφορετική.

 Η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι ακολούθησαν αυτού του είδους τη διατροφή, κατανάλωναν δηλαδή τακτικά τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά, τσάι, καφέ, καρύδια, σοκολάτα και μέτριες ποσότητες κόκκινου κρασιού και μπύρας, είχαν 18% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

 Επιπλέον, είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακό νόσημα και 13% μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο. 

Από τους καπνιστές, εκείνοι που ακολουθούσαν αντιφλεγμονώδη δίαιτα καταγράφηκαν επίσης ως έχοντες μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σύγκριση με τους καπνιστές που δεν την ακολούθησαν. 

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι, το ενδιαφέρον για τρόφιμα που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες αυξήθηκε εκθετικά κατά τη διάρκεια του έτους, όπως περιγράφεται στο Hitwise. 

Σύμφωνα με την εταιρεία μάρκετινγκ, οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο για «αντιφλεγμονώδη τρόφιμα» αυξήθηκαν κατά 274% από τις αρχές του 2018, ενώ οι αναζητήσεις για την «υγεία του εντέρου» αυξήθηκαν κατά 293%.

Φυσικά, ενώ αυτή η μελέτη συμπεριέλαβε ένα μεγάλο δείγμα ανθρώπων, οι διατροφολόγοι προειδοποιούν ότι είναι σημαντικό να είσαι δύσπιστος όταν λαμβάνεις υπόψη οποιαδήποτε διατροφική συμβουλή, καθώς καμία δίαιτα δεν θα είναι ποτέ κατάλληλη για όλους. “Πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες. 

Ο ύπνος, τα επίπεδα δραστηριότητας, η γενετική και η δουλειά σας είναι μερικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία. “Η διατροφή είναι βεβαίως ένα μεγάλο συστατικό για την καλή υγεία και τη μακροζωία, αλλά το να εστιάζουμε στα τρόφιμα ως καλά ή κακά δεν βοηθά ιδιαιτέρως.” Νωρίτερα αυτό το έτος, μελέτη που παρουσιάστηκε στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας έδειξε ότι τρεις μπάρες σοκολάτας ανά μήνα μπορούν να μειώσουν δραστικά τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας στο μέλλον.



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: