Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

10 λόγοι που το σεξ κάνει καλό στο νου και στο σώμα

Από την πρώτη φορά που έρχεται ένας άνθρωπος σε οργασμό, καταλαβαίνει πως κάτι παράξενο συμβαίνει στο σώμα του. Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία που προκαλεί ρίγος, ταχυπαλμία, έντονη αναπνοή – καταλαβαίνεις ότι κάτι πολύ σύνθετο παίζει με τη βιοχημεία σου εκείνη τη στιγμή.
Ορμόνες κατακλύζουν το σώμα σου και, μετά το σεξ, νιώθεις ευφορία και γαλήνη.

Το σεξ απελευθερώνει ορμόνες που ανακουφίζουν από τον πόνο
Ξέρεις τι είναι φυσικό αναλγητικό; Οι ενδορφίνες. Κατά τη διάρκεια του σεξ οι ενδορφίνες πλυμμυρίζουν τον οργανισμό, χαλαρώνοντας σώμα και μυαλό. Μερικοί άνθρωποι νιώθουν ότι τους περνάει ο πονοκέφαλος μετά το σεξ. Αυτό συμβαίνει είτε λόγω της απελευθέρωσης ενδορφινών, είτε λόγω του νευροδιαβιβαστή που λέγεται σεροτονίνη. Οπότε την επόμενη φορά που θα σας απορρίψουν λόγω πονοκέφαλου, δείξτε τους αυτό.

Αδυνατίζει
Εντάξει δεν είναι και κάρντιο, αλλά είναι κοντά. Μία μελέτη του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ διαπίστωσε ότι σε διάρκεια 30 λεπτών ο άντρας καίει 101 θερμίδες και η γυναίκα 69. Τυχαίο; Ναι.

Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό
Μία μελέτη του περιοδικού Psychology Report ανακάλυψε ότι οι φοιτητές που έκαναν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, είχαν κατά 30% υψηλότερες τιμές ενός συγκεκριμένου αντισώματος σε σύγκριση με αυτούς που δεν έκαναν καθόλου.

Κάνει καλό στην καρδιά
Οποιαδήποτε άσκηση που «κουράζει» την καρδιά είναι ευεγερτική γι’ αυτήν. Οι καρδιακοί παλμοί κατά τη διάρκεια του σεξ είναι περίπου ίσοι με το ανέβασμα σκαλιών. Αν δεν περπατάτε λοιπόν, μπορείτε να κάνετε σεξ.

Βοηθάει στην καταπολέμηση του στρες
Κατά τη διάρκεια του σεξ, υπάρχει μείωση της κορτιζόλης – η ορμόνη του στρες. Έρευνες έχουν δείξει ότι το σεξ με διείσδυση βοηθά τους ανθρώπους να μειώσουν το άγχος, ωστόσο όλα τα είδη σεξ βοηθούν στη χαλάρωση.

Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη
Μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο BMJ το 2004, διαπίστωσε ότι οι εκσπερματώσεις φαίνεται να συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Από τους 50.000 άνδρες ηλικίας μεταξύ 40 και 75 ετών, οι άνδρες που ανέφεραν 21 ή περισσότερες εκσπερματώσεις μηνιαίως ήταν λιγότερο πιθανό να πάθουν καρκίνο του προστάτη από αυτούς που ανέφεραν τέσσερις έως επτά. Άλλη μία δικαιολογία σε περίπτωση που σας πιάσουν να αυνανίζεστε.

Το σεξ σας κάνει να αισθάνεστε πιο υγιείς
Το σεξ μπορεί επίσης να ενισχύσει την αίσθηση ευημερίας. Σύμφωνα με μια μελέτη 3.000 Αμερικανών ηλικίας 57 έως 85 ετών, οι άνθρωποι που έκαναν σεξ αξιολόγησαν τη γενική τους υγεία υψηλότερα από εκείνους που δεν έκαναν καθόλου

Μειώνει τον κίνδυνο έλκους
Ένας ευτυχισμένος γάμος έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο της στηθάγχης (καρδιακή πάθηση) και του έλκους στομάχου στους άνδρες. Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 10.000 άνδρες, όσοι αισθάνονταν «αγαπημένοι και υποστηριχμένοι» είχαν μικρότερο κίνδυνο στηθάγχης. Σε μια άλλη μελέτη με 8.000 άνδρες, εκείνοι που είχαν προβλήματα στο σπίτι είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν έλκος του δωδεκαδάκτυλου. Συμπέρασμα; Κάντε έρωτα λέγοντας «σ’αγαπώ».

Βελτιώνει τον ύπνο
Όπως συζητήθηκε προηγουμένως, το σεξ είναι άσκηση, οπότε είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε κάποια κούραση μετά. Η απελευθέρωση της ωκυτοκίνης (ή οξυτοκίνης) σας βοηθά επίσης να νιώσετε υπνηλία. Ειδικά για τους άνδρες, ένας οργασμός μειώνει τη δραστηριότητα στον προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για έναν καλό ύπνο. Μια μελέτη, που αναφέρθηκε από την ηλεκτρονική αλληλογραφία, έδειξε πως η ροή αίματος μετά την κορύφωση εξαντλεί τους μύες χρησιμοποιώντας το αποθηκευμένο γλυκογόνο – κουράζοντας σας περισσότερο.

Ενισχύει τη μνήμη
Το σεξ μπορεί να βελτιώσει την απόδοση των ανθρώπων σε δοκιμές που τεστάρουν τη βραχυπρόθεσμη μνήμη, σύμφωνα με μελέτη που έγινε στα τέλη του τρέχοντος έτους. Μερικοί ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το σεξ ενισχύει την ανάπτυξη των κυττάρων σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη, ενώ άλλοι θεωρούν ότι οφείλεται στην αναζωογόνηση που έχουμε μετά το σεξ, η οποία οφείλεται στη ντοπαμίνη και την ωκυτοκίνη. Εξάλλου, υπάρχει ένα αυξανόμενο σώμα έρευνας που δείχνει πώς το σεξ βελτιώνει την εγκεφαλική δύναμη.




ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: