Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Εξαιρετικό το ολοκαίνουργιο Ford Focus

Η στροφή των υποψήφιων αγοραστών στα SUV και Crossover έχει επηρεάσει τα προγράμματα εξέλιξης των άλλων τύπων αυτοκινήτων. Η Ford και άλλες διακεκριμένες φίρμες αποφάσισαν να ενισχύσουν την θέση της μικρομεσαίας κατηγορίας, που μέχρι πριν λίγα χρόνια κυριαρχούσε στην ευρωπαϊκή αγορά.
Η προσπάθεια της Ford είναι αξιέπαινη γιατί αξιοποίησε όλες τις δυνατότητες που της δίνει η εμπλοκή της με την αυτοκίνηση. 

Το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της, που ανέλαβε τον ρόλο του πρεσβευτή στη κατηγορία, είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο ισάξιο της φήμης και της ιστορίας του Ford Focus.


Καλά τα υπερυψωμένα αυτοκίνητα, ωραία η αίσθηση υπέροχης που προσφέρουν απλόχερα, εντυπωσιακή η εμφάνιση τους, αλλά υπολείπονται στη σύγκριση που αφορά την οδηγοκεντρική προσέγγιση. Η Ford είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της σχέσης του οδηγού με το αυτοκίνητο. Έχει δημιουργήσει μια σχολή που ακολουθούν οι περισσότεροι κατασκευαστές.

Φτιάχνει αυτοκίνητα που σε κάνουν να νοιώθεις ότι τα ελέγχεις απόλυτα. Η μοναδική φίρμα μαζικής παραγωγής που συγκρίνεται μαζί της σε αυτόν τον τομέα είναι η αγαπημένη Alfa Romeo, που όμως τώρα περνά μια φάση απραξίας σε ότι αφορά τα προσιτά μοντέλα.

Η οδήγηση του ολοκαίνουργιου Ford Focus είναι μια απολαυστική διαδικασία. Όλα γίνονται με εύκολο τρόπο και κάθε στιγμή το αυτοκίνητο πατάει με αποφασιστικότητα στην άσφαλτο. Η επιλογή της έκδοσης με κινητήρα ντίζελ για το ξεκίνημα της νέας σχέσης με το ποιοτικό μοντέλο δεν είναι τυχαία. Η μάρκα ποντάρει στους νέους κινητήρες ντίζελ που κατασκευάζει και φροντίζει για την μείωση των οξειδίων του αζώτου.

Το νέο μοτέρ 1.500 κ.εκ. EcoBlue απόδοσης 120 ίππων είναι ιδανικό για ταξίδια και μεγάλες διαδρομές. Λειτουργεί σαν βενζινοκινητήρας, χωρίς υστερήσεις και κραδασμούς. Αποδίδει ομαλά την ισχύ και την ροπή του και μόλις το ζορίσεις, ακολουθεί τον ρυθμό του επιβάλεις.

Εκεί όμως που χάνεται το μετρό της σύγκρισης με τον ανταγωνισμό είναι όταν προστεθεί και η άψογη λειτουργία του νέου αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων. Έρχεται κατευθείαν από την ονειρεμένη Mustang μετά την αφαίρεση δυο σχέσεων. Οκτώ σωστά διαμορφωμένες σχέσεις ταιριάζουν γάντι με την απόδοση του μοτέρ και παράλληλα προσεφέρουν άνεση στην οδήγηση.


Μην ψάχνετε για τον κλασικό λεβιέ ταχυτήτων. Τώρα ένας περιστροφικός διακόπτης αλλάζει την λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου.

Ζωγραφίζει στον δρόμο, ακολουθεί την τροχιά που καθορίζεις και έχει πολύ καλή ποιότητα κύλισης. Αξίζει να τονισθούν, η ποιοτική αναβάθμιση και η αίσθηση ασφάλειας. Όσοι αρχίζουν να βαριούνται τα ογκώδη SUV, έχουν μια ακόμη καλή επιλογή για το επόμενο αυτοκίνητο τους.

Η τιμή της έκδοσης ST-line 1.5 καθορίστηκε στα 25.488 ευρώ.




ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: