Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Επιχείρηση... παραλία!

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ, μαζί με τα ανάλαφρα ρούχα, τα σορτσάκια και τα μαγιό. Κι εσείς κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και καθόλου δεν εγκρίνετε... το είδωλό σας. Ο πανικός της τελευταίας στιγμής ποτέ δεν είναι καλός σύμβουλος. Αν αποφασίσετε ότι θέλετε να χάσετε κάποια κιλά, έστω και τώρα, η τήρηση των βασικών αρχών δεν αλλάζει! Δείτε μερικές συμβουλές και προτάσεις για καλύτερη εμφάνιση...
Ξεκινάμε λοιπόν, από τη συνολική εξωτερική εμφάνιση. 

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό, από την τήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής, που αφενός έχει σκοπό να προμηθεύσει τον οργανισμό με όλα εκείνα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, που απαιτούνται για την υγεία και τη λάμψη του δέρματος και των μαλλιών και αφετέρου μπορεί να οδηγήσει στην επίτευξη (ή και στη διατήρηση) ενός ιδανικού βάρους.

Ο κλινικός διαιτολόγος κ. Κωνσταντίνος Ξένος εξηγεί: «Οι βασικές αρχές μιας ισορροπημένης διατροφής αφορούν στην επάρκεια, στο καθημερινό μας φαγητό, φρούτων και λαχανικών, στη μειωμένη πρόσληψη κορεσμένου λίπους (λίπος γαλακτοκομικών και κρεάτων), στην προτίμηση στο ελαιόλαδο και βέβαια στην κατανάλωση ανεπεξέργαστων δημητριακών σε καθημερινή βάση». Τι σημαίνουν όλα αυτά; «Ότι σωστή διατροφή δεν μπορεί να νοηθεί αν συνηθίζετε να παίρνετε μια αμπούλα βιταμίνης Ε και πιστεύετε ότι έτσι συνεισφέρετε στη γενικότερη ομορφιά σας, ενώ από την άλλη η καθημερινή σας διατροφή χαρακτηρίζεται από υπερβολές στην κατανάλωση λίπους, αλατιού και ζάχαρης και από ελλείψεις σε τροφές – αρωγούς για την ομορφιά, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα ανεπεξέργαστα δημητριακά και τα ψάρια. Θα ήθελα, επίσης να τονίσω ότι η ισορροπημένη διατροφή συμβάλλει, τόσο μέσω συγκεκριμένων διατροφικών στοιχείων, όσο και μέσω της εικόνας ενός καλλίγραμμου κορμιού, στην καλή ψυχολογία και στην ενισχυμένη αυτοπεποίθηση, στοιχεία απαραίτητα για μια γυναίκα που επιζητά την ομορφιά και την λάμψη», συνεχίζει ο ίδιος.

Τα 5 Ναι στη διατροφή σας
1. Ναι στα φρούτα και στα λαχανικά (που με τις αντιοξειδωτικές ουσίες και τις φυτικές ίνες που εμπεριέχουν προσφέρουν υγεία, λάμψη, ομορφιά)
2. Ναι στα ανεπεξέργαστα δημητριακά (δημητριακά προγεύματος, αναποφλοίωτο ρύζι, ψωμί ολικής αλέσεως) που αποτελούν τη βάση της μεσογειακής διατροφής, του υγιεινότερου μοντέλου σίτισης.
3. Ναι στο ελαιόλαδο (ακόμα και στο τηγάνισμα είναι ανώτερο όλων των σπορέλαιων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά)
4. Ναι στο πολύ νερό (τουλάχιστο 1,5 λίτρο καθημερινά)
5. Ναι στις τακτές ώρες λήψης γευμάτων και στην καθιέρωση πρωινού γεύματος!

Τα 5 Όχι στη διατροφή σας
1. Όχι στην υπερβολική λήψη κορεσμένων λιπαρών (λίπος γαλακτοκομικών, λίπος κρεατικών)
2. Όχι στη συχνή κατανάλωση τροφίμων έντονα επεξεργασμένων με αλάτι ή νιτρικά άλατα (π.χ. αλλαντικά)
3. Όχι στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
4. Όχι στις ακραίες-μονοφαγικές-παράδοξες δίαιτες αδυνατίσματος που τελικώς διαιωνίζουν το πρόβλημα των επιπλέον κιλών και βλάπτουν την υγεία.
5. Όχι στη μεγάλη κατανάλωση καφέ

Ακολουθήστε ένα πρόγραμμα
Τα λαχανικά το ξέρετε πλέον είναι ευεργετικά τόσο για τη σιλουέτα σας, όσο και για την υγεία του οργανισμού αλλά και της επιδερμίδας σας.
Πλούσια σε νερό και κάλιο αλλά φτωχά σε νάτριο συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, καθώς διαθέτουν πολύ υψηλό ποσοστό φυτικών ινών.

Ενδεικτικά μπορείτε να φάτε:
Πρωινό: Τσάι ή καφές, ή ακόμη και σοκολάτα με ημιαποβουτυρωμένο γάλα. Δυο φέτες ψωμί ολικής αλέσεως με ½ κουταλάκι βούτυρο. Ένα φρέσκο φρούτο ή ένα χυμό φρούτων πλούσια σε βιταμίνη C.
Γεύμα και δείπνο: Ψάρι ψητό σε λαδόκολλα ή μία φέτα ψητό μοσχάρι ή μία μερίδα κοτόπουλο ψητό ή δύο φέτες ζαμπόν ή δύο αβγά ποσέ ή βραστά. Μία μεγάλη σαλάτα με διάφορα λαχανικά ωμά ή βραστά και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο. Το βασικό είναι να τρώτε πιάτα που κυριαρχούν τα λαχανικά (μελιτζάνες, κολοκυθάκια, μανιτάρια, ντομάτες, μπροκόλο κ.λπ.) Δεν σημαίνει ότι δεν θα τρώτε καθόλου πρωτεϊνες που προφυλάσσουν από το αίσθημα της κόπωσης και την απώλεια μυϊκού ιστού. Μια καλή ιδέα επίσης είναι να δοκιμάσετε μία χορτόσουπα που είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα και βιταμίνες ενώ σας χορταίνει.
Επιδόρπιο: Δύο φρέσκα φρούτα (δύο βερίκοκα, ένα ροδάκινο, ένα μήλο κ.λπ.) ή ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή ένα κομμάτι τυρί.
Θυμηθείτε επίσης: Να πίνετε πολλά υγρά, γιατί έτσι απομακρύνετε τις τοξίνες, δεν κάνετε κατακράτηση και δεν κινδυνεύετε από αφυδάτωση. Πίνετε 7 με 8 ποτήρια νερό καθημερινά και επιπλέον μπορείτε να πίνετε αφεψήματα που έχουν διουρητικές ιδιότητες και σας βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Καταπολεμήστε το φούσκωμα
Υπάρχουν μερικά τρόφιμα που προκαλούν αίσθημα «φουσκώματος». Ειδικά λίγες ημέρες πριν κάποια σημαντική εμφάνιση (π.χ. έναν γάμο) που φυσικά επιθυμείτε την πιο επίπεδη κοιλιά που είχατε ποτέ, αποφύγετε τα παρακάτω:
• Γάλα και δημητριακά (μόνο αν έχετε παρατηρήσει ότι σας έχουν προκαλέσει πρήξιμο στο παρελθόν).
• Τα αλκοολούχα ποτά κατά τη διάρκεια του φαγητού.
• Οτιδήποτε περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.
• Ανθρακούχα αναψυκτικά.
• Πικάντικα φαγητά.
• Λάχανο ή φρούτα με πολλές ίνες, όπως τα πορτοκάλια.





ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: