Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Διατηρήστε άψογο το μαγιό σας!


Ποια είναι τα μυστικά που γνωρίζουν μόνο οι επαγγελματίες, ώστε να διατηρούνται τα μαγιό μας ανέπαφα από την καλοκαιρινή χρήση; Συμβουλές για να τα έχουμε σαν καινούργια για πολύ παραπάνω!

Γιατί τα περισσότερα από τα μαγιό μας δείχνουν παλιά αμέσως μετά από τις διακοπές μας; Φταίει η ποιότητά τους ή ο τρόπος που τα μεταχειριζόμαστε; Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο τρόπος που καθαρίζουμε το πιο σημαντικό αξεσουάρ της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας μας είναι καθοριστικός για την καλή εμφάνιση τους.

Βήμα 1ο: Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε σχολαστικά είναι να πλένουμε το μαγιό μας σε κάθε περίπτωση – ακόμα κι αν δεν έχουμε μπει στη θάλασσα ή την πισίνα. Τα αντηλιακά περιέχουν συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν φθορές στις ίνες της λύκρας. Μάλιστα κάποιες συνθέσεις προϊόντων για τον ήλιο που περιέχουν μεταλλικά στοιχεία ή λάδι αφήνουν ενοχλητικά κίτρινα σημάδια, τα οποία αν δεν απομακρυνθούν εγκαίρως με καλό πλύσιμο, δεν θα φύγουν ποτέ. Τέλος, αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι το χλώριο της πισίνας αλλοιώνει το χρώμα στα μαγιό και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει και τον αποχρωματισμό ακόμα και των πιο λαμπερών αποχρώσεων.

Βήμα 2ο: Ο δεύτερος κανόνας είναι να μην πλένουμε ποτέ το μαγιό μας στο πλυντήριο. Μπορεί να είναι η εύκολη λύση αλλά όπως θα συμφωνούσαν και οι μαμάδες μας το πλύσιμο στο χέρι ενδείκνυται για τόσο ευαίσθητα ελαστικά υφάσματα όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές των μαγιό. Ακόμα και το απορρυπαντικό που θα επιλέξουμε για να απομακρύνουμε λεκέδες από τα αντηλιακά θα πρέπει να είναι προσεκτικά επιλεγμένο για ευαίσθητες ίνες και να προστατεύει τα χρώματα. Τι κάνουμε, όμως, αν δεν έχουμε πρόσβαση σε τόση καλής ποιότητας απορρυπαντικό; Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο λευκό ξύδι σε τρεχούμενο νερό βρύσης, ώστε να απολυμάνουμε και να απομακρύνουμε δυσάρεστες μυρωδιές από ιδρώτα. Όλοι πάντως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αφού έχουμε φορέσει το μαγιό μας, αυτό πρέπει οπωσδήποτε να ξεπλυθεί ακόμα και με σκέτο νερό. Τα καλά νέα είναι ότι το μαγιό του συντρόφου σας μπορείτε άφοβα να το ρίξετε στον κάδο του πλυντηρίου επειδή τα αντρικά συνήθως περιέχουν πολύ μικρότερο ποσοστό από λύκρα στη σύνθεσή τους.

Βήμα 3ο: Τέλος πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς πώς θα μεταχειριστούμε το υπέροχο μπικίνι μας την ώρα της πλύσης. Γεμίζουμε με κρύο νερό τον νιπτήρα και προσθέτουμε υγρό απορρυπαντικό ή λευκό ξύδι. Αφήνουμε το μαγιό μας να μουλιάσει για 30 λεπτά και μετά ξεπλένουμε με δροσερό νερό. Στεγνώνουμε τυλίγοντας σε μια πετσέτα και πιέζουμε απαλά ώστε να αποβάλει το περιττό νερό. Δεν στύβουμε ούτε κακομεταχειριζόμαστε την πολύτιμη αγορά μας. Και φυσικά δεν απλώνουμε ποτέ στην απλώστρα αλλά αφήνουμε σε μια επίπεδη επιφάνεια προκειμένου να στεγνώσει εντελώς.

Απαγορεύεται να...
- …καθόμαστε με το μαγιό μας σε μη λείες επιφάνειες. Πέρα από τους λόγους υγιεινής, πρέπει πάντα να απλώνουμε μια πετσέτα μια που η άγρια επιφάνεια από το τσιμέντο, τα βράχια ή ακόμα και μια φθαρμένη καρέκλα μπορεί να το καταστρέψει.
- …αφήνουμε τα μαγιό μας να μουλιάζουν σε νερό όλη τη νύχτα γιατί θα χαλαρώσει η ελαστικότητά τους.
- …στεγνώνουμε απλώνοντάς τα απευθείας στον ήλιο γιατί θα ξεβάψουν. Δεν τα κρεμάμε σε μεταλλικά άγκιστρα γιατί μπορεί να δημιουργηθούν σημάδια σκουριάς.
- …βάζουμε τα μαγιό μας στο στεγνωτήριο. Η υπερβολική θερμότητα θα καταστρέψει την ελαστικότητα των ινών και αυτός είναι και ο λόγος που ένα μαγιό μπορεί να καταστραφεί μετά από συχνή χρήση σε ένα τζακούζι.
Aπό την Δέσποινα Σάμψων



Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: