Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Λάρισα - Ξάνθη 1-0


Δίχως να περιμένει αποτελέσματα άλλων ομάδων, η Λάρισα επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης και ανανέωσε το ραντεβού της με τα γήπεδα της Super League.
Ηταν μία περίεργη χρονιά. Με πολλά ups κι ακόμα περισσότερα downs. Με αμέτρητους παίκτες να περνάνε φέτος από τη Λάρισα, πολλή ένταση και την ΑΕΛ να έχει τη λιγότερο παραγωγική επίθεση της κατηγορίας. Στο τέλος όμως, μίλησε το ειδικό βάρος της φανέλας.

Οι «βυσσινί» με γκολ του Αναστασόπουλου λύγισαν την αντίσταση της Ξάνθης και σώθηκαν και μαθηματικά μία αγωνιστική πριν το τέλος, σε μία περιπετειώδη σεζόν.

Η διαφορά κινήτρου ήταν εμφανής στο AEL F.C. Arena το οποίο έσφυζε από παλμό, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να δίνουν βροντερό παρόν στο γήπεδο. Από το πρώτο λεπτό οι παίκτες των γηπεδούχων έτρωγαν σίδερα και περιόρισαν την Ξάνθη σε παθητικό ρόλο.

Η ομάδα του Πάους είχε την τύχη να βρει το πολυπόθητο γκολ στην πρώτη ουσιαστικά μεγάλη στιγμή της στο παιχνίδι. Μετά από σέντρα του Αγκάνοβιτς, ο Αναστασόπουλος ήρθε από πίσω και με κεφαλιά - οβίδα (25’) άνοιξε το σκορ!

Μάλιστα η Λάρισα έχασε τεράστιες ευκαιρίες να τελειώσει τη δουλειά από το πρώτο μέρος, όμως ο Μπαξεβανίδης έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Ναζλίδη (37’) και ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε λίγο αργότερα το δεξί σουτ του Αβραάμ εντός περιοχής.

Τελείωσε τη δουλειά
Η Ξάνθη εμφανίστηκε στο γήπεδο μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, όμως ο Θεοδωρόπουλος ήταν εκεί. Πρώτα απέκρουσε φάουλ του Λουσέρο (49’), ενώ δύο λεπτά αργότερα αρνήθηκε την ισοφάριση σε κοντινό πλασέ του Λάζιτς από το ύψος του πέναλτι.

Η ΑΕΛ ανέλαβε και πάλι τα ηνία, με τον Ντέλετιτς να παίζει το ρόλο του μοιραίου, αφού ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες (55’, 61’) να τελειώσει το ματς, παρατείνοντας το άγχος.

Στο τελευταίο ημίωρο, η Λάρισα έπαιξε με το ρολόι, έκλεισε τους χώρους και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ποτέ. Τα αποτελέσματα από τα άλλα γήπεδα ήταν αυτά που περίμεναν οι «βυσσινοί» που με το τελευταίο σφύριγμα, έβαλαν λυτρωτικό τέλος σε μία περίπλοκη χρονιά.

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Θεοδωρόπουλος, Αναστασόπουλος, Ναζλίδης, Βαρέλα (62’ Μονιάκης), Αβραάμ, Γκόλιας, Αγκάνοβιτς (88’ Μασούρας), Φάρκας, Ναβάρο, Φατιόν, Ντέλετιτς (97’ Λαμπρόπουλος).

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης (69’ Φλίσκας), Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης (69’ Τριάδης), Ουάλας, Λάζιτς, Πιτσέλι (25’ Σολτάνι), Λισγάρας.






ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: