Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-2


Με τον Σέρχιο Αραούχο να... καθαρίζει, η ΑΕΚ κέρδισε 2-0 τον Λεβαδειακό, σφράγισε την είσοδό της στα play off και ταυτόχρονα τον υποβιβασμό της ομάδας από τη Λιβαδειά.
Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του τη νίκη για να «κλειδώσει» η συμμετοχή της ομάδας στα play off. Ο κόσμος της ΑΕΚ, ήθελε ταυτόχρονα αυτό το διπλό (και) επειδή δεν έχει ξεχάσει τις... περιβόητες δηλώσεις του Γιάννη Κομπότη του 2013, τη «μαύρη» χρονιά της Ένωσης.

Οι Κιτρινόμαυροι έκαναν το χατίρι σε... όλους, αφού αν και δεν έπιασαν καλή απόδοση, έφυγαν από τη Λιβαδειά με το διπλό (2-0), σφράγισαν το ευρωπαϊκό τους εισιτήριο και ταυτόχρονα καταδίκασαν βαθμολογικά τον Λεβαδειακό σε υποβιβασμό στη Football League.

Καθοριστικό ρόλο στο να συμβούν αυτά είχε ο Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός επιθετικός μπήκε στο παιχνίδι στο 75', όταν ο Χιμένεθ δεν άντεξε άλλο την άνευρη σε γενικές γραμμές εικόνα της ομάδας του και έδωσε ακόμη μια... παράσταση. Στο 87' έκανε με πολύ όμορφο πλασέ το 1-0 δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ στο στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων σκότωσε κάθε ελπίδα των γηπεδούχων, όταν από δική του προσπάθεια και γύρισμα προήλθε το αυτογκόλ του Μουλόπουλου...

Κυρίως... στημένα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με δύο φάσεις που προκάλεσαν διαμαρτυρίες. Στο 1ο λεπτό ο Σίλβα έφυγε κατά μέτωπο προς το τέρμα της ΑΕΚ, ο Βράνιες τον μάρκαρε (λίγο πριν μπει στην περιοχή) και εκείνος έπεσε κάτω ζητώντας φάουλ. Το ριπλέι έδειξε ότι ο Βόσνιος έπαιξε με τον ώμο του τον επιθετικό του Λεβαδειακού, αλλά δεν φάνηκε καθαρά αν χρησιμοποίησε και το χέρι του στο μαρκάρισμα, δηλαδή, αν τον κράτησε. Στο 5' ήταν η σειρά της Ένωσης να... φωνάξει, όταν ο Πέκχαρτ έστρωσε τη μπάλα μπροστά του για να βγει τετ α τετ, όμως ο διαιτητής έδωσε φάουλ θεωρώντας ότι χρησιμοποίησε και το χέρι του στο κοντρόλ, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Τσέχου.

Στο 8' ήρθε η πρώτη σημαντική ευκαιρία του ματς, όταν ο Καραμπουέ έκανε ένα διαγώνιο σουτ από καλή θέση (και όντας αμαρκάριστος) μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, όμως έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Η Ένωση «απάντησε» πέντε λεπτά αργότερα με ένα σουτ του Γαλανόπουλου που είχε την ίδια κατάληξη. Στο 21' ο Σουμπίνιο εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, στέλνοντας τη μπάλα έξω, ενώ την ίδια τύχη είχε στο 25' μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βάργκας.

Δύο λεπτά αργότερα ο Σουμπίνιο εκτέλεσε πάλι ένα φάουλ, με τον Μπάρκα αυτή τη φορά να μπλοκάρει εύκολα, ενώ το σκηνικό επαναλήφθηκε στο 34', αυτή τη φορά με τον άσο του Λεβαδειακού να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Στο 43' ο Σουμπίνιο απείλησε ξανά, αυτή τη φορά μπαίνοντας στην περιοχή με όμορφη ενέργεια, όμως ο Κολοβέτσιος πρόλαβε να βάλει την κόντρα στο σουτ που έκανε. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες επέστρεψαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 0-0.

Φωνές για πέναλτι και ευκαιρίες

Και η πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους ανήκε στον Λεβαδειακό: στο 50' ο Σουμπίνιο εκτέλεσε με πάσα ένα φάουλ, ο Καραμπουέ έκανε το πλασέ απέναντι από τον Μπάρκα, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ μπλόκαρε. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Βάργκας έκανε ένα σουτ με τον Ναμάσκο να μπλοκάρει, ενώ στο 51' ο Σίλβα μπήκε στην περιοχή από δεξιά, όμως υπό την πίεση του Βράνιες δεν έπιασε καλά το πλασέ απέναντι από τον Μπάρκα και στη συνέχεια ζήτησε πέναλτι για το μαρκάρισμα που δέχθηκε.

Στο 54' ο Βάργκας εκτέλεσε ακόμη ένα φάουλ για την ΑΕΚ, αλλά η μπάλα πέρασε και πάλι άουτ. Το ίδιο συνέβη και με ένα σουτ του Γιόχανσον στο 56'. Τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ είχε την καλύτερη ευκαιρία της, καθώς ο Γιόχανσον έψαξε ξανά το πόδι του από μακρινή απόσταση, η μπάλα έσκασε και στο έδαφος και ανάγκασε τον Ναμάσκο σε πολύ δύσκολη επέμβαση. Στο 64' ήταν η σειρά της ΑΕΚ να ζητήσει πέναλτι, καθώς ο Μεντί κράτησε από τη φανέλα τον Πέκχαρτ σε μια εκτέλεση κόρνερ και τον έριξε στο έδαφος.

Στο 70' η ΑΕΚ είχε νέα ευκαιρία με τον Βινίσιους, που έκανε κίνηση προς τα μέσα, έπιασε ένα σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Λεβαδειακός απάντησε με μια τεράστια στιγμή για να προηγηθεί. Ο Νιάσε έφυγε στο... μισό γήπεδο μόνος του απέναντι στον Μπάρκα, όμως το πλασέ που έκανε έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ! Στο 76' ο Χριστοδουλόπουλος προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Ναμάσκο με πλασέ έξω από την περιοχή, όμως ο τελευταίος έδιωξε σε κόρνερ.

Καθάρισε ο Αραούχο

Στο 78' ο Αραούχο (που είχε μπει λίγο νωρίτερα στο ματς) έψαξε κι αυτός ένα σουτ έξω από την περιοχή, χωρίς καλή κατάληξη. Στο 81 ο Σίλβα δέχθηκε μια μακρινή μπαλιά μέσα στην περιοχή, μονομάχησε με τον Βράνιες, ο Βόσνιος έπεσε κάτω και την ώρα που γύρισε για να σηκωθεί βρήκε τη μπάλα με το χέρι, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν και πάλι για πέναλτι και τον διαιτητή Ζαχαριάδη να δείχνει «παίζετε», θεωρώντας το χέρι του Βράνιες ακούσιο.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, στο 87'. Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε εξαιρετική -σκαφτή- μπαλιά στον Αραούχο και αυτός με εξαιρετικό πλασέ από κοντά έκανε το 1-0. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να βρει αντίδραση και στο 91' είχε ένα σουτ του Νιάσε μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Τελικά, αυτή που πέτυχε κι άλλο γκολ ήταν η Ένωση, πάλι με πρωταγωνιστή τον Αραούχο. Ο Αργεντινός επιθετικός μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το γύρισμα, ο Ναμάσκο προσπάθησε να διώξει, όμως αυτή βρήκε στον Μουλόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός (Δημήτρης Φαράντος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης (91' Σενκά), Ουόν, Μεντί, Νιασέ, Καραχάλιος (87' Κουλιμπαλί), Καραμπουέ, Σουμπίνιο, Λάτσι (69' Μαχαίρας), Τόνι Σίλβα.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Βινίσιους, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Αραβίδης (75' Αραούχο), Μπακασέτας (60' Χριστοδουλόπουλος), Βάργκας, Πέκχαρτ (66' Αλμέιδα).

Η προετοιμασία των προπονητών

Ο Δημήτρης Φαράντος παρέταξε τον Λεβαδειακό με διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Ναμάσκο, στην άμυνα οι Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Ουόν, Μεντί, στα αμυντικά χαφ οι Νιασέ, Καραχάλιος, μπροστά τους οι Καραμπουέ, Σουμπίνιο, Λάτσι και στην κορυφή της επίθεσης ο Τόνι Σίλβα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, παρέταξε την ΑΕΚ επίσης με 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Μπάρκας, στην άμυνα οι Γκάλο, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Βινίσιους, στα αμυντικά χαφ οι Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, στην τριάδα μπροστά τους οι Βάργκας, Μπακασέτας, Αραβίδης και στην κορυφή ο Πέκχαρτ.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Χωρίς καμία αμφιβολία, τα πάντα κρίθηκαν από την κλάση και την ποιότητα του Αραούχο, που μέσα σε περίπου 20 λεπτά συμμετοχής πέτυχε το ένα γκολ και είχε συμμετοχή στο δεύτερο για την ΑΕΚ.

Το ταμείο του αγώνα

Ήταν σε γενικές γραμμές ένα παιχνίδι που φλέρταρε έντονα με το «Χ». Τη διαφορά ανάμεσα στην ισοπαλία και το «διπλό», την έκανε η ποιότητα του Αργεντινού επιθετικού της ΑΕΚ.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης στάθηκε άτυχος από την άποψη ότι ότι κλήθηκε να διευθύνει ένα παιχνίδι στο οποίο προέκυψαν πολλές δύσκολες φάσεις, όμως σε γενικές γραμμές δεν έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Στο πρώτο λεπτό δεν φαίνεται από το ριπλέι ο Βράνιες εκτός από το «τζαρτζάρισμα» να χρησιμοποιεί και το χέρι του στο μαρκάρισμα του Σίλβα. Στο 5' μάλλον σωστά έδωσε χέρι στο κοντρόλ του Πέκχαρτ. Στο 51' ο Σίλβα δεν φαίνεται να πέφτει από το μαρκάρισμα του Βράνιες στην περιοχή, στο 64' θα έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι στο τράβηγμα του Μεντί στον Πέκχαρτ, ενώ στο 81' ο -πεσμένος στο έδαφος- Βράνιες βρήκε τη μπάλα με το χέρι, όμως ο διαιτητής που ήταν κοντά στη φάση το θεώρησε ακούσιο.






ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: