Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ηρακλής - Παναιτωλικός 2-1


Ο ήρωας του Ηρακλή, Μιχάλης Μπαστακός, έκανε το... θαύμα του και με γκολ στο 85' έφερε "τούμπα" το παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο και χάρισε στον Ηρακλή τρίποντο-παραμονής στην κατηγορία με τους "κυανόλευκους" να πετυχαίνουν τον 13ο άθλο τους.
Ο Ηρακλής που «καίγονταν» για το τρίποντο της νίκης που υπό προϋποθέσεις θα του εξασφάλιζε και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία, υποδέχτηκε στο Καυτανζόγλειο τον Παναιτωλικό που δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο.

Ο Ηρακλής τις φάσεις ο Παναιτωλικός το γκολ

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος είχε δύο εικόνες με τους «κυανόλευκους» μέχρι το 30’να είναι ανώτεροι, να έχουν ευκαιρίες να σκοράρουν, χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν το στόχο. Κάπου εκεί και πιο συγκεκριμένα στο 31’ ο Ρόσα έβαλε στην πρώτη ουσιαστικά φάση για τον Παναιτωλικό, έβαλε μπροστά την ομάδα του Αγρινίου και κάπου εκεί άλλαξε ριζικά η εικόνα του αγώνα με τον Ηρακλή να μην μπορεί να αντιδράσει και τους παίκτες του Μάκη Χάβου, να χάνουν ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλο γκολ.

Ο Ηρακλής που ξεκίνησε φορτσάτος το παιχνίδι μόλις στο 3’ έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία με τον Περόνε να δημιουργεί την φάση με την κεφαλιά-πάσα του στον Λεοζίνιο, με το σουτ του Βραζιλιάνου να καταλήγει κόρνερ. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Μοντέιρο που λίγο έλειψε να νικήσει τον Κυριακίδη που και σε αυτή τη φάση χρειάστηκε να δείξει τα ρεφλέξ του.

Στη συνέχεια ο Ηρακλής δημιούργησε κι άλλες φάσεις με τον Περόνε στο 15’ να έχει κι αυτός τη δική του στιγμή όταν στο 15’μέσα από την μικρή περιοχή δεν μπόρεσε με κεφαλιά να νικήσει τον Ελληνα πορτιέρε.

Ο Παναιτωλικός που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε απειλήσει κατάφερε να το κάνει με αποτελεσματικότητα στο 31’ με τον Ρόσα να ένα ξαφνικό δυνατό συρτό σουτ να νικάει τον Χουάντερσον.

Το γκολ αυτό «πάγωσε» το Καυτανζόγλειο, με τους φιλοξενούμενους στο 41’ να χάνουν μεγάλη διπλή ευκαιρία για το 0-2 με το εκπληκτικό τακουνάκι του Κλέσιο να διώχνει πάνω στην γραμμή με το κεφάλι ο Στάμου.

«Απάντηση» με Περόνε

Με φάση, αυτή τη φορά για τον Παναιτωλικό ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον Κλέσιο με μία απίθανη σέντρα σουτ από πλάγια θέση να προσπαθεί να πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ με τον Χουάντερσον να σώζει την ύστατη στιγμή την εστία του.

H… απάντηση του Ηρακλή ήταν άμεση και ουσιαστική, καθώς ο Μπαστακός (είχε περάσει στο παιχνίδι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, μαζί με τον Γροντή), έκλεψε την μπάλα συνεργάστηκε με τον Περόνε, με τον Αργεντινό με πλασέ να νικάει τον Κυριακίδη, κάνοντας το 1-1.

Υψωσε… τοίχος ο Κυριακίδης

Ο Ηρακλής οκτώ λεπτά αργότερα, έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανατρέψει το σκορ του αγώνα με τον Λεοζίνιο να μην μπορεί να νικήσει από θέση τετ α τετ τον Κυριακίδη, με τον Ελληνα τερματοφύλακα να βγαίνει «νικητής» και σε αυτή τη φάση.

Το show του Κυριακίδη στο Καυτανζόγλειο είχε και συνέχεια, με τον Ελληνα τερματοφύλακα στο 61’ να διώχνει εντυπωσιακά τον… κεραυνό του Γροντή. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Γροντή να δοκιμάζει και πάλι το πόδι του στο 82' όμως ο "ήρωας" του Παναιτωλικού, Κυριακίδης έδιωξε σε κόρνερ.

Μπαστακός... παραμονής

Με τον Κυριακίδη να δείχνει ανίκητος στο παιχνίδι, ο Ηρακλής, έπαιξε τα... ρέστα του για να πετύχει το γκολ της παραμονής, με τον Μιχάλη Μπαστακό, στο 85' να βρίσκει και πάλι τον τρόπο και να γίνεται ο "ήρωας" του Ηρακλή με τον 21χρονο επιθετικό να σκοράρει και να χαρίζει στον Ηρακλή την μαθηματική του παραμονή στην κατηγορία, στέλνοντας τον Λεβαδειακό στη Football League.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Στάμου, Κούρος (73' Πασάς), Αγγελόπουλος (46’ Γροντής), Τζανετόπουλος, Ιντζόγλου, Αργυρόπουλος (46’ Μπαστακός), Μοντέιρο, Λεοζίνιο, Περόνε.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Παπάζογλου, Κούσας, Μύγας (75' Χαντάκιας), Ρότσα (59’ Τσοκάνης), Μπράβο, Λόπες, Ρόσα, Κλέσιο, Ρέι, Μουνιόζ (65’ Κουτρουμάνος).

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Ποιος άλλος; Ο Μιχάλης Μπαστακός, ήρθε δανεικός για τέσσερις μήνες και κατάφερε να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους "κυανόλευκους". Ο νεαρός άσος μπήκε ως αλλαγή και κατάφερε να πετύχει το γκολ που χάρισε στον Ηρακλή την παραμονή του στη Super League, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Bέβαια, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στον Δημήτρη Κυριακίδη που μέχρι τη φάση του 2-1 είχε κατεβάσει τα...ρολά.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι ο Ηρακλής, πήρε τη νίκη και κατάφερε μετά από ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ να παραμείνει στη Super League.

Ο.... ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ: Χωρίς λάθη η διαιτησία του Θάνου που έβγαλε σχεδόν με άριστα το παιχνίδι, το οποίο η αλήθεια είναι πως δεν είχε πολλές δύσκολες φάσεις.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ: Με 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ηρακλής που στο δεύτερο ημίχρονο αναγκάστηκε να αλλάξει σχηματισμό, προκειμένου να γυρίσει το παιχνίδι. Το 4-4-2 απέδωσε καρπούς και ο Σάββας Παντελίδης παίρνει τα... credits γι' αυτή του την επιλογή.

Ο Μάκης Χάβος επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1 για την ομάδα του το οποίον και διατήρησε μέχρι το φινάλε.





ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: