Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Υπ. Υγείας: Aποτρίχωση laser μόνο με δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό


Απαγορεύεται η χρήση των laser σε κέντρα αισθητικής
Απαγορεύεται στον αισθητικό η διενέργεια ιατρικών πράξεων, είτε με τη υπόδειξη, είτε την καθοδήγηση ή με τη συνεργασία ιατρού οποιασδήποτε ειδικότητας.

Αυτό επισημαίνει το υπουργείο υγείας, με αφορμή ερωτήματα που έχουν κατατεθεί στην αρμόδια διεύθυνση, από τις περιφέρειες ή από ενδιαφερόμενους πολίτες σχετικά με τη χρήση μηχανημάτων αποτρίχωσης laser.

Σε σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, επισημαίνεται ότι "οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας των εργαστηρίων αισθητικής, καθώς και οι πράξεις που εκτελούνται από αισθητικούς, προβλέπονται στις διατάξεις του N.Δ. 361/1969 (ΦΕΚ 244 τ.Α΄) και του άρθρου 1 της αριθμ. Φ.Γ4ε/5258/1970 (ΦΕΚ 426 τ.Β΄) Υπουργικής Απόφασης, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.

Επισημαίνεται ότι, με τις διατάξεις των άρθρων 1, 3 και 6 της αριθμ. οικ. 3215/98 (ΦΕΚ 655 τ.Β΄) Υπουργικής Απόφασης, προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών αισθητικής και στο πλαίσιο των μονάδων αδυνατίσματος και διαιτολογικών μονάδων που λειτουργούν ως πολυδύναμες μονάδες αισθητικής και δίαιτας ή άσκησης, αισθητικής και δίαιτας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία μονάδας αδυνατίσματος - διαιτολογικής μονάδας είναι η παρουσία υπεύθυνου ιατρού ειδικότητας παθολόγου ή γενικού ιατρού καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας αυτής.

Σύμφωνα με το από 03-02-2017 Υπηρεσιακό Σημείωμα της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κ.Ε.Σ.Υ., ισχύ έχει η αριθ. 4 απόφαση της 218ης/06-11-2008 Ολομέλειας αυτού με την οποία «… η αποτρίχωση μέσω μηχανημάτων laser … αποτελεί ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης, εφόσον διενεργείται από ειδικευμένους γιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής».

Από το συνδυασμό του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου και της ανωτέρω γνωμοδότησης προκύπτει ότι το μηχάνημα αποτρίχωσης laser:

α) αποτελεί ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης, εφόσον διενεργείται από ειδικευμένους γιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής και

β) δεν είναι δυνατόν να διενεργείται σε εργαστήριο αισθητικής, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται η παρουσία ιατρού σε αυτό.

ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: