Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΑΕΚ - Λάρισα 3-0


Χωρίς να ανεβάσει υψηλούς ρυθμούς, η ΑΕΚ νίκησε εύκολα την Λάρισα 3-0 με τους Πέκχαρτ, Τσιγκρίνσκι, Αλμέιδα να «εκτελούν» τους Θεσσαλούς με τρεις πυραύλους... αέρος-αέρος!
Ο Μανόλο Χινέμεθ ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του εν όψει του αγώνα με τη Λάρισα να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στη νίκη που πήραν απέναντι στον Ολυμπιακό, χτίζοντας ένα νικηφόρο σερί που θα επιτρέψει στους Κιτρινόμαυρους να κάνουν μια... βαθμολογική αντεπίθεση στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος. Κι εκείνοι... δε του χάλασαν χατήρι, κάνοντας το καθήκον τους, φτάνοντας στην επικράτηση με 3-0 και διατηρώντας την ΑΕΚ εντός πεντάδας.

Η Ένωση μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, βρήκε το γκολ σχετικά γρήγορα (24') με κεφαλιά του Τόμας Πέκχαρτ, συνέχισε να πιέζει, είχε δοκάρι με την έναρξη του δεύτερου μέρους (με τον Χριστοδουλόπουλο), όμως το ματς της έβαλε δύσκολα αμέσως μετά, όταν στο 50' ο τραυματισμός του Μπακάκη την ανάγκασε να συνεχίσει με υπηρεσιακό δεξιό μπακ τον Κολοβέτσιο. Ωστόσο, κατάφερε τελικά να πετύχει και δεύτερο γκολ (στο 81') με τον Τσιγκρίνσκι να σκοράρει στην επιστροφή του στην ενεργό δράση και στις καθυστερήσεις έκανε το ίδιο ο Αλμέιδα, διαμορφώνοντας (πάλι με κεφαλιά) το τελικό σκορ.

Πέκχαρτ και.. 1-0

Η ΑΕΚ πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων στο γήπεδο και η πρώτη της καλή στιγμή ήρθε στο 4', όταν ο Χριστοδουλόπουλος έπαιξε το ένα-δυο με τον Μάνταλο, μπήκε στην περιοχή, αλλά από πολύ πλάγια θέση πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 11' ο Μπακάκης έκανε κούρσα από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, ο Βάργκας πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, όμως η προβολή του έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 17' ο Μάνταλος εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ, ο Λαμπρόπουλος πήρε την κεφαλιά και ο Ξενοδόχοφ έκανε εξαιρετική απόκρουση.

Η πρώτη τελική της Λάρισας ήρθε στο 21' με ένα σουτ του Αβραάμ, έπειτα από φάση διαρκείας, όμως ο Κολοβέτσιος έδιωξε με τα πόδια πριν απειληθεί ο Ανέστης. Τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ: ο Βάργκας έκανε εξαιρετική σέντρα από δεξιά και ο Πέκχαρτ με κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής έκανε το 1-0. Στο 29' ο Πέκχαρτ έκανε καλή σέντρα, ο Μάνταλος κατέβασε στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το σουτ, αλλά ο Φατιόν έβαλε την κόντρα με το πόδι. Η επόμενη ευκαιρία της ΑΕΚ ήταν στο 44', με τον Μάνταλο να κάνει ένα καλό σουτ μέσα από την περιοχή και τον Ξενοδόχοφ να αποκρούει, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 1-0.

Δοκάρι και τραυματισμοί

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Αβραάμ να δοκιμάζει ένα σουτ στο 47' από καλή θέση, όμως έστειλε τη μπάλα αρκετά μέτρα άουτ. Η ΑΕΚ απάντησε στο επόμενο λεπτό με τεράστια ευκαιρία, όταν ο Μπακάκης και ο Χριστοδουλόπουλος έπαιξαν το ένα δύο μέσα στην περιοχή από δεξιά, με τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα με σουτ στο δοκάρι! Στην συγκεκριμένη φάση ο Μπακάκης τραυματίστηκε, με τον Χιμένεθ να αναγκάζεται να βάλει στη θέση του τον Τσιγκρίνσκι, «τραβώντας» στο δεξιό άκρο της άμυνας τον Κολοβέτσιο.

Στο 52' και πάλι ο Αβραάμ δοκίμασε μια σέντρα-σουτ, με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ. Στο 53' ο Μάνταλος έκανε ωραίο γύρισμα στον Χριστοδουλόπουλο, εκείνος έκανε το σουτ, αλλά οι Φατιόν και Φάρκας έβαλαν την κόντρα. Στο 56' ήρθε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, αυτή τη φορά τη Λάρισα, με τον Ξενοδόχοφ να τραυματίζεται και τον Θεοδωρόπουλο να παίρνει τη θέση του. Στο 60' Αγκάβοβιτς και Βαρέλα κυνήγησαν μια βαθιά μπαλιά μαζί με τους Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλο, με τον διαιτητή να σταματά τη φάση -μάλλον λανθασμένα- για επιθετικό φάουλ.

Καθάρισε με Τσιγκρίνσκι

Στο 72' η Λάρισα είχε την πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία της στο παιχνίδι, όταν ο Αβραάμ δοκίμασε ένα δυνατό μακρινό σου, αναγκάζοντας τον Ανέστη σε εντυπωσιακή επέμβαση. Δύο λεπτά αργότερα αργότερα ο Αϊντάρεβιτς έκανε σέντρα από αριστερά, ο Χριστοδουλόπους πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Θεοδωρόπουλος έβαλε... κόντρα σε δεύτερη κεφαλιά του Αλμέιδα, κερδίζοντας στη συνέχεια και το φάουλ. Στο επόμενο λεπτό ο Αϊντάρεβιτς δοκίμασε ένα -κακό- πλασέ μέσα από την περιοχή, με τον Ναζλίδη να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 81' ο Μάνταλος έκανε ένα καλό γύρισμα μέσα από την περιοχή, όμως ο Αλμέιδα πάνω στη γραμμή δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή. Ωστόσο, στο επόμενο λεπτό η ΑΕΚ βρήκε το δεύτερο γκολ που έψαχνε. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Τσιγκρίνσκι με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0. Στο 84' ο Μάνταλος έστρωσε ωραία μέσα στην περιοχή στον Αλμέιδα, όμως το πλασέ του έστειλε τη μπάλα άουτ. Το γκολ για τον Πορτογάλο ήρθε τελικά στις καθυστερήσεις, όταν έπειτα από γέμισμα του Αϊντάρεβιτς, άφησε τη μπάλα να σκάσει και με κεφαλιά έγραψε το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης (50' Τσιγκρίνσκι), Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας (62' Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ (70' Αλμέιδα).

Λάρισα (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ (56' Θεοδωρόπουλος), Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Αβραάμ, Μασαλέσα, Γκουλουζάντε (46' Κοντόρ), Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης, Βαρέλα, Ικαούνιεκς (73' Ρέγιες).

Η προετοιμασία των προπονητών

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με μια διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Ανέστης, στην άμυνα οι Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, στα αμυντικά χαφ οι Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, στα άκρα οι Βάργκας, Χριστοδουλόπουλος και ο Μάνταλος πίσω από τον Πέκχαρτ.

Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε την ομάδα του επίσης με 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Ξενοδόχοφ, στην άμυνα οι Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Αβραάμ, στα αμυντικά χαφ οι Μασαλέσα, Γκουλουζάντε και στην τριάδα πίσω από τον Ναζλίδη ήταν οι Αγκάνοβιτς, Βαρέλα, Ικαούνιεκς.





ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: