Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Μπορεί η θετική ψυχολογία να σε οδηγήσει σε μια ευτυχισμένη ζωή;


Η θετική ψυχολογία είναι ένας από τα νεότερους κλάδους της ψυχολογίας. Ο συγκεκριμένος τομέας της ψυχολογίας επικεντρώνεται στο πώς να βοηθήσει τον άνθρωπο να ευημερεί και να έχει μια υγιή, ευτυχισμένη ζωή.
Ενώ πολλοί άλλοι κλάδοι της ψυχολογίας τείνουν να επικεντρώνονται στη δυσλειτουργία και τη μη φυσιολογική συμπεριφορά, η θετική ψυχολογία επικεντρώνεται στο να βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν πιο ευτυχισμένοι.


Μερικά από τα σημαντικότερα θέματα ενδιαφέροντος στη θετική ψυχολογία περιλαμβάνουν:

Ευτυχία
Αισιοδοξία και αδυναμία
Συναίσθηση
Δυνάμεις του χαρακτήρα και αρετές
Ελπίδα
Θετική σκέψη
Ελαστικότητα

Μερικά από τα σημαντικότερα ευρήματα της θετικής ψυχολογίας περιλαμβάνουν:

Οι άνθρωποι είναι γενικά ευτυχισμένοι.

Τα χρήματα δεν αγοράζουν απαραιτήτως την ευημερία αλλά το να ξοδεύεις χρήματα για άλλους ανθρώπους μπορεί να σε κάνει πιο ευτυχισμένο.

Μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για την καταπολέμηση της απογοήτευσης και της αποτυχίας περιλαμβάνουν ισχυρές κοινωνικές σχέσεις και δυνάμεις του χαρακτήρα.

Η εργασία μπορεί να είναι σημαντική για την ευημερία, ειδικά όταν οι άνθρωποι είναι σε θέση να συμμετάσχουν σε εργασίες που έχουν σκοπό και νόημα.

Ενώ η ευτυχία επηρεάζεται από τη γενετική, οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν να είναι πιο ευτυχισμένοι με την ανάπτυξη της αισιοδοξίας, της ευγνωμοσύνης και του αλτρουισμού.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: