Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Σταμάτα να μιλάς για το βάρος σου



Πρόσφατη ανακοίνωση από την American Academy of Pediatrics ενθαρρύνει την εστίαση σε ένα πιο υγιή τρόπο ζωής και όχι τη συνεχόμενη εστίαση στα νούμερα απώλειας βάρους.


Τόσο αρνητισμός και άγχος για το βάρος που καταλήγεις να κάνεις περισσότερο κακό στον εαυτό σου από όσο φαντάζεσαι. Πρόσφατη ανακοίνωση από την American Academy of Pediatrics ενθαρρύνει την εστίαση σε ένα πιο υγιή τρόπο ζωής και όχι τη συνεχόμενη εστίαση στα νούμερα απώλειας βάρους.

Πιο συγκεκριμένα, ο τρόπος που βλάπτει κανείς την υγεία του είναι η κουβέντα για το βάρος, ή αλλιώς weight talk όπως τη χαρακτηρίζει η American Academy of Pediatric, καθώς οποιαδήποτε συζήτηση σχετική για το βάρος είτε αφορά στο ότι πρέπει να χάσεις είτε αφορά στο ότι έχεις χάσει έχει επιπτώσεις σε εσένα.

Ακόμα και τα σχόλια με καλή πρόθεση μπορούν να λογισθούν ως επιβλαβή από το παιδί ή τον έφηβο. Οι γονείς που είχαν συζητήσεις για το βάρος με τα παιδιά τους εμφάνισαν την τάση να ακολουθούν δίαιτες και ανθυγιεινό έλεγχο βάρους και να τσιμπολογούν διαρκώς, τονίζεται στις σχετικές οδηγίες.

Ωστόσο, αν οι συζητήσεις αφορούν σε γενικές συμβουλές και κουβέντες για υγιεινή διατροφή χωρίς την αναφορά στο βάρος και στα νούμερα, τότε, όπως δείχνει και η σχετική με τη δημοσίευση έρευνα, και οι έφηβοι ακολουθούσαν καλύτερη και πιο ισορροπημένη διατροφή και αυτόματα οι συζητήσεις γίνονται πιο παραγωγικές και με περισσότερα πλεονεκτήματα.

Άρα, σταμάτα να μιλάς για το βάρος και ξεκίνα να μαθαίνεις για τα τρόφιμα και την άσκηση πιο εποικοδομητικά!







ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: