Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Παγωτό με ρούμι και σταφίδα!



Πεντανόστιμο παγωτό με ρούμι και σταφίδα!


Υλικά

200 γρ. σταφίδες
250 ml μαύρο ρούμι
8 κροκάδια αβγών
140 γρ. ζάχαρη
300 ml κρέμα γάλακτος
600 ml γάλα
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω τις σταφίδες και το ρούμι και σιγοβράζω τα υλικά μου για 5', μέχρι να φουσκώσουν οι σταφίδες, έχοντας απορροφήσει το αλκοόλ. Αφήνω στην άκρη να κρυώσει.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη, να ομογενοποιηθούν. Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το εκχύλισμα της βανίλιας, μέχρι να πάρει βράση το μείγμα. Χύνω λίγο-λίγο το μείγμα του γάλακτος στον κάδο με τα αβγά κι ανακατεύω ζωηρά με το σύρμα. Επιστρέφω όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 15', έως ότου πήξει η κρέμα. Προσέχω να μην βράσει!

Κατεβάζω από τη φωτιά, μεταφέρω την έτοιμη κρέμα σε ένα καθαρό, ανοξείδωτο σκεύος κι ενώνω την κρέμα με τις σταφίδες μου και το ρούμι. Ανακατεύω να πάνε παντού. Σκεπάζω το σκεύος με μεμβράνη και το αποθηκεύω στην κατάψυξη, να κρυώσει καλά το παγωτό και να σταθεροποιηθεί. Μεταφέρω το παγωτό στην παγωτομηχανή αν έχω.

Διαφορετικά: Αφήνω το σκεύος 1 ώρα στην κατάψυξη, το βγάζω κι ανακατεύω πολύ καλά, να μαλακώσει η κρέμα και να μην πιάσει πάγο. Ξαναβάζω στην κατάψυξη κι επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία 3-4 φορές, κάθε 1 ώρα.

Ο λόγος που κάνω την όλη διαδικασία ψύξης-ανακατέματος και την επαναλαμβάνω, είναι για να πετύχω μια απαλή και λεία υφή στο παγωτό μου αλλά και για να μην πιάσει πάγο στο εσωτερικό του.






ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: