Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Αυτή είναι η ηλικία που χάνεις τους φίλους σου, σύμφωνα με την επιστήμη




Μετά από πρόσφατη έρευνα που έγινε σχετικά με το θέμα της φιλίας, ανακαλύφθηκε πως η ηλικία που χάνουμε τους περισσότερους φίλους μας είναι....
- προς έκπληξη όλων - τα 25. Κάπως έτσι έρχεται ένα ακόμη χαστούκι στην quarter life crisis που περνάμε, γιατί καθώς φαίνεται, παρέα με τη νιότη μας φεύγουν σιγά σιγά και οι φίλοι μας.


Η ενεργή παρουσία μας στα social media ίσως έχει μπερδέψει ελαφρώς την έννοια της (αληθινής) φιλίας έτσι όπως την έχουμε στο μυαλό μας (όχι όχι, η κοπέλα που απλά μας ταράζει στα likes, δεν είναι φίλη μας).
Οι ερευνητές μέτρησαν τα άτομα με τα οποία επικοινωνούμε τηλεφωνικά, έτσι ώστε να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα, τα οποία στη συνέχεια θα αναλύονταν με βάση προηγούμενες σχετικές έρευνες.

Τα αποτελέσματα μπορεί να φανούν σοκαριστικά σε σένα που δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς την παρέα σου, αλλά η αλήθεια είναι ότι ένας άντρας 25 ετών επικοινωνεί το μήνα με 19 διαφορετικά άτομα, ενώ μια κοπέλα ίσης ηλικίας με μόλις 17,5 άτομα. 

Κάτι τέτοιο μεταβάλλεται γύρω στην ηλικία των 39, όπου ένας άντρας επικοινωνεί με 12 διαφορετικά άτομα μέσα στο μήνα του, ενώ η γυναίκα με 15. 

Τα στατιστικά παίρνουν ακόμη περισσότερο την κάτω βόλτα στην ηλικία των 80, όπου ένας άντρας επικοινωνεί με μόλις 6 άτομα και μια γυναίκα με 8.






ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: