Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας



Η κακοκαιρία δεν έφερε μόνο καταιγίδες και έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά έντυσε και στα λευκά πολλές ορεινές περιοχές της χώρας.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής με κυρία χαρακτηριστικά τις βροχές στα πεδινά και τις ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα ορεινά τμήματα Ηπείρου, Μακεδονίας και Θεσσαλίας το χιόνι, πλέον, πέφτει πυκνό και αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.
Το απόγευμα της Παρασκευής και το πρώτο μισό του Σαββάτου κακοκαιρία θα επικρατήσει σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες και κατά τόπους στη Δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα πνέουν με εντάσεις 7 με 8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ. Πολύ μεγάλα ύψη κύματος αναμένονται στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές του Κεντρικού και Νοτίου Ιονίου, στης Νότια Πελοπόννησο, στα Κύθηρα και στη Δυτική Κρήτη.
Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες με πιθανότητα για ισχυρά φαινόμενα συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Από το μεσημέρι του Σαββάτου και μέχρι αργά το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή αισθητή βελτίωση σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με παράλληλη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.


Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: