Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Για να πάτε μπροστά στην προπόνηση, τρέξτε με την όπισθεν



Το ανάποδο τρέξιμο ή retro running, μια από τις πιο παράξενες τάσεις στο fitness, υπόσχεται καλύτερες καύσεις, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες!


Η πρώτη εντύπωση που δίνουν τα βιντεάκια του είναι ότι παίζουν στο fast backward ή ότι πρόκειται για σουρεαλιστικά σκετσάκια των Μόντι Πάιθον. Κι όμως το ανάποδο τρέξιμο, όπως θα μπορούσε να μεταφραστεί ελεύθερα η φράση retro running, αποτελεί μια πραγματική πλην αλλόκοτη μορφή προπόνησης στην οποία επιδίδονταν ήδη από τις αρχές του εικοστού αιώνα αθλητές όπως ο Αμερικανός μποξέρ Τζιν Τάνεϊ και ο ομοεθνής του πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης Γουίλιαμ Μάλντουν.

Σήμερα όσοι δρομείς το έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους -ιδιαίτερα στην Ιαπωνία, όπου είναι αρκετά δημοφιλές- δικαιώνονται από τα συμπεράσματα επιστημονικών ερευνών σύμφωνα με τα οποία το retro running καίει περισσότερες θερμίδες από το συμβατικό τρέξιμο (Πανεπιστήμιο Στέλενμπος, Νότια Αφρική) και μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμών στα γόνατα (Πανεπιστήμιο Μιλάνου και Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στην Ουαλία).

Αν, λοιπόν, αποφασίσετε να το δοκιμάσετε κι εσείς, προτιμήστε έναν ανοιχτό χώρο (όσο λιγότερο πολυσύχναστος, τόσο το καλύτερο από πολλές απόψεις), τρέξτε με παρέα και σε μικρή ταχύτητα. Κρατήστε τα χέρια σας χαμηλά, κοντά στο σώμα, και φροντίστε να ρίχνετε τακτικά ματιές προς τα πίσω για παν ενδεχομένο. Ακόμη κι αν δεν πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα στο workout, το σίγουρο είναι ότι θα το διασκεδάσετε, εφόσον βέβαια αποφύγετε τις κακοτοπιές. Δείτε μια σύντομη επίδειξη στο βίντεο που ακολουθεί.

Προτού ξεκινήσετε το τρέξιμο... με οποιαδήποτε φορά, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Πάρτε μια γεύση μέσα από το βίντεο:










ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: