Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Γυναίκες: το κούμπωμα του σουτιέν δείχνει τον χαρακτήρα τους



Εσύ, πώς κουμπώνεις το σουτιέν σου; Μπορεί αυτή η καθημερινή διαδικασία στα μάτια μας να φαντάζει ανούσια, αλλά σύμφωνα με την Patti Wood, σύμβουλο ανθρώπινης συμπεριφοράς και ειδική στη γλώσσα του σώματος, ο τρόπος που κουμπώνουμε το σουτιέν μας, δείχνει παραπάνω πράγματα από όσα νομίζαμε.


Σύμφωνα με την καθηγήτρια Wood, που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Emory, στην Ατλάντα, υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τρόποι να κουμπώσεις το σουτιέν σου, οι οποίοι συσχετίζονται με κάποια από τα χαρακτηριστικά σου.

Τα εσώρουχά μας είναι μέρος της δικής μας ιστορίας

Ειδικότερα, όπως η ίδια λέει στο περιοδικό RedBook: "Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά είδη προσωπικότητας -οι ηγέτες, οι άνθρωποι που ασκούν επιρροή, οι προσεκτικοί διορθωτές και οι υποστηρικτικοί- που τείνουν να έχουν μοναδικούς τρόπους για να κάνουν πράγματα ακόμη και στις πιο μικρές εργασίες".



Ο,τι κάνουμε και με τον τρόπο που το κάνουμε έρχεται μαζί για να σχηματίσει μια ιστορία για τον εαυτό μας και δεν υπάρχει κανένας λόγος τα εσώρουχά μας να μην είναι μέρος αυτής".

Τα 4 χαρακτηριστικά συμπεριφοράς

Η καθηγήτρια Patti Wood προχώρησε σε μια έρευνα, βασισμένη στη θεωρία του Αμερικάνου ψυχολόγου William Moulton Marston, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς. Αυτά είναι η κυριαρχία, η προτροπή, η υποβολή και η συμμόρφωση.

Σύμφωνα λοιπόν με την Wood, τα αντικείμενα (όπως τα ρούχα μας), αλλά και οι δραστηριότητές μας, μπορούν να μας δώσουν ενδείξεις για το εσωτερικό της ψυχής μας.

Οι 4 τρόποι κουμπώματος σουτιέν και τι δείχνουν

Κούμπωμα πίσω από την πλάτη: υποστηρικτική

Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτόν τον τύπο προσωπικότητας τείνουν να ακολουθούν την παράδοση και να παραμένουν πιστοί σε αυτά που έχουν διδαχθεί. Η καθηγήτρια Wood εξηγεί πως οι υποστηρικτικοί άνθρωποι σκέφτονται προσεκτικά πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια και προτιμούν την αλήθεια.



Μάλιστα είναι ιδιαίτερα φιλικοί, στοχαστικοί και καλοί ακροατές. Θυμούνται πάντα τα γενέθλια των άλλων και είναι πάντα εκεί, όταν οι φίλοι τούς χρειάζονται.

Κούμπωμα από μπροστά, και έπειτα γύρισμα του σουτιέν στη σωστή θέση: τύπος που ασκεί επιρροή

Οι άνθρωποι που ασκούν επιρροή είναι χαρισματικοί και τα εσώρουχά τους είναι, συνήθως, σε φωτεινά χρώματα με λεπτομέρειες, λέει η Wood. Εκτιμούν την καλή αίσθηση του χιούμορ, τους αρέσει να αμφισβητούν και να μαθαίνουν νέα πράγματα.



Ωστόσο, σύμφωνα με την καθηγήτρια, οι τύποι που ασκούν επιρροή τείνουν να βαριούνται εύκολα, ενώ είναι πιθανό να αποφεύγουν να κάνουν πράγματα που απαιτούν πολλή προσοχή και πολλά βήματα.

Σουτιέν που κουμπώνει μπροστά: ηγετική

Οι άνθρωποι που αγοράζουν σουτιέν τα οποία κουμπώνουν μπροστά είναι ηγετικοί, αρνούνται να σπαταλούν χρόνο, ειδικά όταν πρόκειται για έναν γάντζο τον οποίο δεν μπορούν να δουν. Εκτιμούν τον σύντομο δρόμο και την αποτελεσματικότητα, έχουν την τάση να κατευθύνουν, είναι δυναμικοί και επιβλητικοί.



Επειδή είναι γρήγοροι, περιμένουν και από άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο. Επιπλέον, επειδή φοβούνται να μην χάσουν τον έλεγχο είναι σημαντικό για αυτούς να είναι υπεύθυνοι σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Όπως σημειώνει η καθηγήτρια Wood στη Daily Online, οι ηγετικές προσωπικότητες προτιμούν την καλή ποιότητα στα σουτιέν και δεν κάνουν σχεδόν ποτέ λανθασμένες αγορές όσον αφορά τα εσώρουχα.

Κούμπωμα του σουτιέν πριν φορεθεί: προσεκτική διορθωτής

Οι άνθρωποι με αυτόν τον τύπο προσωπικότητας θέλουν να βεβαιώνονται πως όλα είναι σωστά. Είναι επιφυλακτικοί και σε αντίθεση με τους ηγετικούς τύπους επιθυμούν τις χρονοβόρες εξηγήσεις, και τους αρέσει να έχουν στατιστικά στοιχεία, για να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας για ό,τι τους λένε.



Επίσης, είναι διακριτικοί, αποφεύγουν να είναι το επίκεντρο της προσοχής, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να προτιμούν τα αθλητικά σουτιέν, σύμφωνα με την καθηγήτρια Wood. Όσον αφορά το βήμα πριν την αγορά ενός σουτιέν, οι προσεκτικοί τύποι σίγουρα έχουν κάνει από πριν τις ακριβείς μετρήσεις που χρειάζονται και προτιμούν κάτι βολικό.

Ισχύει πάντα η θεωρία;

Η καθηγήτρια Patti Wood σημειώνει πως ο τρόπος που κουμπώνουμε το σουτιέν μας, δεν λειτουργεί πάντα ως παράθυρο στην ψυχή μας. Σε πολλές των περιπτώσεων μπορεί να μην πηγάζει από τον αυθορμητισμό μας, αλλά να αποτελεί έναν τρόπο που διδαχθήκαμε από όταν ήμασταν μικρές.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: