Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Τσίπρας: Εσωκομματικό δημοψήφισμα και Συνέδριο



Εσωκομματικό δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή με τη συμμετοχή όλων των μελών του κόμματος, επί της συμφωνίας που έκλεισε η κυβέρνηση με τους δανειστές, πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή που διεξάγεται στο Σινέ Κεραμεικός ζητώντας παράλληλα διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου το Σεπτέμβριο, προκειμένου εκεί να ακουστούν όλες οι απόψεις και να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις.


Τόνισε πως "δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο έτσι" στηλιτεύοντας το γεγονός πως τα νομοσχέδια της κυβέρνησης εγκρίνονται με τις ψήφους της Αντιπολίτευσης, με κυβερνητικούς βουλευτές να τηρούν αποστάσεις και να μην υπερψηφίζουν, θεωρώντας πως βλάπτουν τη χώρα και την Οικονομία.

Σημείωσε πως "η πρώτη αριστερή κυβέρνηση ή θα στηριχθεί με τις ψήφους των αριστερών βουλευτών ή θα πέσει από τους αριστερούς βουλευτές, γιατί θεωρούν πως δεν είναι πια αριστερή".

"Αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις και αυτές θέτουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας και της Κεντρικής Επιτροπής" ανέφερε ανοίγοντας τις εργασίες της συνεδρίασης.

Τόνισε πως "βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή" και ότι σήμερα "αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο δίλημμα, να κάνουμε μία τακτική υποχώρηση ή να προχωρήσουμε μπροστά σε έναν συμβιβασμό που δεν είναι αυτός που είχαμε ονειρευτεί και σχεδιάσει", προσθέτοντας πως η επιλογή ήταν μεταξύ δύο κακών.

“Είχαμε την επιλογή να επιλέξουμε μόνοι μας την πρόταση των δανειστών ή την καταστροφή μας. Αυτή όμως είναι μόνο φαινομενικά επιλογή” ανέφερε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως είναι σίγουρος ότι “κανείς σε αυτή την αίθουσα δεν ήθελε άτακτη χρεοκοπία”, που θα έπληττε κυρίως τα φτωχά κοινωνικά στρώματα.

Πετώντας το γάντι στους διαφωνούντες ανέφερε πως "όποιος θεωρεί πως κάποιος θα έφερνε καλύτερη συμφωνία, θα είχε καλύτερο σχέδιο ή θα ήταν καλύτερος για πρωθυπουργός να το πει από αυτό το βήμα".

Μήνυμα στους διαφωνούντες

Την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο εξέφρασε την πεποίθησή του ότι εάν η κυβέρνηση δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

"Θα ήμουν ο τελευταίος που θα είχα λόγο να θέλω εκλογές αν είχαμε εξασφαλισμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε ένα σχέδιο. Αν δεν έχουμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές. Αυτό έχει να κάνει και με τις αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη του κόμματος πρέπει να δώσουν απαντήσεις με δημοκρατικό και συντεταγμένο τρόπο και όχι με διαδικασία "άρπα-κόλλα". Να πάμε σύντομα σε έκτακτο συνέδριο, αρχές Σεπτέμβρη" δήλωσε.

Σημειώνεται πως στην συνέντευξη άφησε αιχμές για τους διαφωνούντες στο κόμμα του λέγοντας πως ορισμένοι οικειοποιούνται το «όχι» του δημοψηφίσματος ερμηνεύοντάς το κατά το δοκούν, ενώ για την πρόεδρο της Βουλής δήλωσε: "Είναι σουρεαλισμός να σου λέει κανείς, εγώ σε καταγγέλλω για να σε προστατεύσω. Αν η πρόθεση είναι παίζουμε κλεφτοπόλεμο και να ψηφίζουμε στις έξι το πρωί εξαντλημένοι και κοιμώμενοι στα έδρανα για να δείξουμε ότι με αυτόν τον τρόπο αντιστεκόμαστε στην τρόικα, εντάξει. Αυτά είναι παιδικά πράγματα".







ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: