Τι θα έλεγες αν αντί για την βαριά και λιπαρή πίτσα, ετοίμαζες μια πεντανόστιμη πίτσα για...επιδόρπιο. Αντί για ζύμη πίτσας θα χρησιμοποιήσεις την ζύμη cookies.
Ζύμη cookies
Συστατικά
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
¾ του φλιτζανιού ξερή βρώμη (Quaker)
½ κ.γ. Baking soda
½ κ.γ. Αλάτι
¼ του φλιτζανιού βούτυρο (ελαφρώς λιωμένο να είναι μαλακό)
¼ του φλιτζανιού φυτικό λάδι
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 βανίλια
Τρόπος μαγειρέματος
1
Τρίψε τη βρώμη σε ένα μπλέντερ να γίνουν πούδρα. Πρόσθεσε τη στο αλεύρι με την baking soda και το αλάτι
2
Προθέρμανε το φούρνο στους 180
3
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε με ένα μίξερ το βούτυρο, προσθέτοντας το λάδι, τη ζάχαρη (μαύρη και λευκή), το αυγό και τη βανίλια. Συνέχισε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και μαλακό.
4
Συνέχισε προσθέτοντας το αλεύρι με τη βρώμη και το baiking soda, χτυπώντας στι μίξερ σε χαμηλή σκάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
5
Στο τέλος πρόσθεσε τις σταγόνες σοκολάτας
6
Σε αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα), κάνε με ένα κουτάλι στρογγυλά μπισκότα αφήνοντας μερικά εκατοστά απόσταση μεταξύ τους.
7
Ψήσε ένα ταψί τη φορά για περίπου 15 λεπτά και άφησε να κρυώσουν 2-3 λεπτά πριν τα βγάλεις από το ταψί.
Συστατικά
1 δόση ζύμη για cookies
240 γρ κρέμα γάλακτος (για την σαντιγί)
½ φλιτζάνι μπανάνες κομμένες σε φέτες
½ φλιτζάνι φράουλες κομμένες φέτες
½ φλιτζάνι ανανά κομμένο σε κομματάκια
½ φλιτζάνι φρέσκια σταφίδα κομμένη στη μέση
Τρόπος μαγειρέματος
1
Προθέρμανε το φούρνο στους 175 °C
2
Φτιάξε την ζύμη cookie σύμφωνα με την συνταγή. Κάνε κλικ εδώ
3
Άπλωσέ την σε στρογγυλό ταψάκι (30cm) και ψήσε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Άφησε να κρυώσει καλά
4
Χτύπα σε ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος, ώσπου να γίνει μια παχύρρευστη και κρεμώδης σαντιγί
5
Στόλισε με τα φρούτα και άφησε στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα τουλάχιστον
0 σχόλια: