Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Μήπως το υπερβολικό σεξ μας κάνει δυστυχισμένους;



Μπορεί το σεξ εν γένει να θεωρείται όμορφη και ευχάριστη διαδικασία, ωστόσο πρόσφατη έρευνα από τις ΗΠΑ ανατρέπει τα δεδομένα, αφού αποκαλύπτει ότι το συχνό σεξ όχι μόνο καλό δεν μας κάνει, αλλά έχει και αρνητικές επιπτώσεις στη διάθεσή μας.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλον στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια, το υπερβολικό και συχνό σεξ μπορεί να κάνει κακό. Συγκεκριμένα, όπως παρατήρησαν οι ερευνητές, η συνολική διάθεση και το αίσθημα της ευτυχίας ήταν πολύ μικρότερο σε ζευγάρια που έκαναν 40% περισσότερο σεξ από τα άλλα.

Οι ερευνητές μελέτησαν 64 συνολικά παντρεμένα ζευγάρια, τα οποία και χώρισαν σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα έκανε περισσότερο σεξ την εβδομάδα για 3 μήνες απ” ότι συνήθως και η άλλη να συνεχίσει να κάνει σεξ με την ίδια συχνότητα που έκανε και πριν.

 Μετά τους 3 μήνες ζητήθηκε από του συμμετέχοντες να συμπληρώσουν μια έρευνα σχετικά με τις σεξουαλικές τους συνήθειες και την ευτυχία τους. 

Αποδείχτηκε λοιπόν, ότι η σεξουαλική απόλαυση συνδέεται με την ευτυχία, όχι όμως και η συχνότητα. Τα ζευγάρια που έκαναν περισσότερο σεξ ανέφεραν μια γενική αίσθηση κόπωσης!

Φυσικά, πρέπει να λάβουμε υπ” όψιν μας ότι τα ζευγάρια αυτά αναγκάστηκαν να κάνουν περισσότερο σεξ, άρα είναι λογικό ότι αισθάνονται κόπωση, καθώς δεν το έκαναν απλά για να περάσουν καλά. 

Έτσι, η έρευνα καταλήγει ότι αυτό που μετράει δεν είναι η ποσότητα αλλά η ποιότητα, μιας και η απόλαυση που μας δίνει το σεξ είναι αυτή που τελικά συνδέεται άμεσα με το αίσθημα της ευτυχίας.

Πάντως, η παντελής έλλειψη του σεξ έχει πολλές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Γι” αυτό, καλό θα ήταν να αποτελεί μέρος της ζωής σας, αλλά με μέτρο!





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: