Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Έρευνα συνδέει την καθιστική ζωή με εμφάνιση άγχους



Νέα επισκόπηση αναφέρει ότι όσοι ακολουθούν καθιστική ζωή έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν άγχος.


Αν ακολουθείτε καθιστική ζωή αντιμετωπίζετε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης άγχους, σύμφωνα με νέα επισκόπηση.

Οι δραστηριότητες χαμηλής ενέργειας, που περιλαμβάνουν την παρακολούθηση τηλεόρασης και την ασχολία με υπολογιστές είναι μέρος της καθιστικής ζωής και πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι τέτοιες συνήθειες συνδέονται με σωματικά προβλήματα υγείας, όπως παχυσαρκία, καρδιοπάθεια, διαβήτη τύπου 2 και οστεοπόρωση.

Ωστόσο, πρόκειται για την πρώτη επισκόπηση που εξετάζει τη σχέση μεταξύ άγχους και καθιστικής ζωής.
Το άγχος επηρεάζει περισσότερα από 27 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Η ερευνήτρια, Megan Teychenne, του Deakin University, δήλωσε ότι καθώς η έρευνα έδειξε θετική σχέση μεταξύ της καθιστικής ζωής και των συμπτωμάτων κατάθλιψης θέτει νέα βάση για περαιτέρω μελέτη της σχέσης μεταξύ καθιστικής ζωής και συμπτωμάτων άγχους.

Σε 5 από τις 9 έρευνες, φάνηκε ότι αύξηση στις συνήθειες καθιστικής ζωής συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο άγχους. Σε 4 από τις έρευνες φάνηκε ότι ο συνολικός χρόνος καθιστικής ζωής συνδεόταν με αυξημένο κίνδυνο άγχους.

Οι ενδείξεις σχετικά με το χρόνο παρακολούθησης τηλεόρασης και χρήσης υπολογιστή ήταν λιγότερο ισχυρές, αλλά μια έρευνα ανακάλυψε ότι το 36% των μαθητών λυκείου που περνούσε περισσότερες από 2 ώρες μπροστά στην οθόνη ήταν πιο πιθανό να εμφανίζει άγχος σε σύγκριση με όσους περνούσαν λιγότερες από 2 ώρες μπροστά στην οθόνη.

Η ερευνητική ομάδα υποδεικνύει ότι η σχέση μεταξύ της καθιστικής ζωής και του άγχους θα μπορούσε να οφείλεται σε διαταραχές στις συνήθειες ύπνου, στη θεωρία κοινωνικής απόσυρσης ή σε φτωχή μεταβολική υγεία.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’BMC Public Health’’.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: