Και όμως, υπάρχουν τροφές που δεν πρέπει να μπαίνουν στην κατάψυξη. Μαντεύεις ποιες είναι;
Λαχανικά: Το σέλινο, τα αγγούρια, το μαρούλι, τα κρεμμύδια, οι πιπεριές, οι πατάτες (κυρίως όταν είναι ωμές), τα ραδίκια και γενικότερα τα πράσινα λαχανικά καλό είναι να μην μπαίνουν στην κατάψυξη.
Φρούτα: Τα μήλα, το γκρέιπφρουτ, τα σταφύλια (εκτός αν έχεις σκοπό να τα φας παγωμένα), τα λεμόνια, τα λάιμ, τα πορτοκάλια και το καρπούζι δεν είναι για κατάψυξη.
Γαλακτοκομικά: Το τυρί (ειδικά τα μαλακά είδη), το cottage cheese, τα κρεμώδη τυριά, τα αυγά (με το κέλυφός τους), η μαγιονέζα, η κρέμα γάλακτος, τα dressing για σαλάτες και το γιαούρτι δεν πρέπει να τοποθετούνται στην κατάψυξη.
Βότανα: Ο βασιλικός, το σχοινόπρασο, ο μαϊντανός και άλλα μαλακά βότανα καλό είναι να μην καταψύχονται.
Άλλα: Τα τηγανιτά φαγητά, τα μακαρόνια, το ρύζι και οι σως (ειδικά αυτές που είναι φτιαγμένες με αλεύρι ή καλαμποκάλευρο) καλό είναι να μένουν εκτός κατάψυξης.
0 σχόλια: