Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Πορτογαλία – Γαλλία 3-5 στα πέναλτι για το Euro 2024 ( 0-0 ο κανονικός αγώνας )

Οι «τρικολόρ» στα ημιτελικά θα παίξουν με την Ισπανία.
Αυτή την φορά ο Ντιόγκο Κόστα δεν μπόρεσε να γλιτώσει την Πορτογαλία στη διαδικασία των πέναλτι και η Γαλλία επικρατώντας με 5-3 στη «ρώσικη ρουλέτα» (0-0 ο κανονικός αγώνας και η παράταση) πήρε την τεράστια πρόκριση για τους ημιτελικούς του Euro 2024 και παράλληλα «εκδίκηση» για τον χαμένο τελικό του 2016 μέσα στο σπίτι της.

Οι «τρικολόρ» του Ντιντιέ Ντεσάν στις 9 Ιουλίου θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία στο Μόναχο με το νικητή να περνά στον μεγάλο τελικό του τουρνουά!

Η 5η αναμέτρηση των δύο ομάδων σε Euro, βρήκε τη Γαλλία να πανηγυρίζει παρότι δε νίκησε τους Ίβηρες για 3η συνεχόμενη φορά (1-0 στον τελικό του 2016, 2-2 στον όμιλο του 2020 και 0-0 σήμερα). Πάντως, έχει μόλις μια ήττα στα τελευταία 15 παιχνίδια απέναντι στην Πορτογαλία, εκείνη στον τελικό του Euro 2016 στο Σταντ ντε Φρανς.

Η μάχη ανάμεσα στον Κιλιάν Εμπαπέ και στον Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκε τον πρώτο να πανηγυρίζει και τον σταρ της Πορτογαλίας να αποχωρεί από το 6ο του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (ρεκόρ) χωρίς να σκοράρει, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο δεύτερος χρονικά προημιτελικός κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Ζοάο Φέλιξ εξελίχθηκε σε μοιραίο παίκτη για το συγκρότημα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ο διεθνής επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης σημάδεψε το δεξί δοκάρι στην τρίτη εκτέλεση της ομάδας του, την ώρα που οι Γάλλοι είχαν απόλυτη ευστοχία με τον Ντιόγκο Κόστα να μην μπορεί να επαναλάβει το κατόρθωμα με τη Σλοβενία.

Η διαδικασία των πέναλτι
0-1 η Γαλλία. Γκολ ο Ντεμπελέ

1-1 η Πορτογαλία. Γκολ ο Ρονάλντο

1-2 η Γαλλία. Γκολ ο Φοφανά

2-2 η Πορτογαλία. Γκολ ο Μπερνάρντο Σίλβα

2-3 η Γαλλία. Γκολ ο Κουντέ

2-3 παραμένει. Στο δοκάρι η εκτέλεση του Ζοάο Φέλιξ για την Πορτογαλία

2-4 η Γαλλία. Γκολ ο Μπαρκολά

3-4 μειώνει η Πορτογαλία. Γκολ ο Μέντες

3-5 η Γαλλία. Γκολ ο Ερναντέζ και η Γαλλία στα ημιτελικά.

Πορτογαλία – Γαλλία 0-0 (ΕΡΤ1) – κανονική διάρκεια και παράταση
Γκολ: –

Κίτρινες κάρτες: Παλίνια – Σαλιμπά

Κόκκινες κάρτες: –

Πορτογαλία (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ντιέγκο Κόστα, Κανσέλο (75′ Σεμέδο), Πέπε, Ντίας, Μέντες, Παλίνια (90’+2 Νέβες), Βιτίνια (119′ Νούνιες), Φερνάντες (75′ Κονσεϊσάο), Σίλβα, Ρονάλντο, Λεάο (106′ Φέλιξ).

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντές, Τσουαμενί, Καντέ, Καμαβινγκά (91′ Φοφανά), Γκριεζμάν (66′ Ντεμπελέ), Εμπαπέ (106′ Μπαρκολά), Κόλο Μουανί (86′ Τουράμ).



 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!
ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: