Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ξέρετε από πού βγήκε η έκφραση «diamonds are for ever»;



Όλες οι παραδόσεις και τα τελετουργικά κρύβουν μια ενδιαφέρουσα ιστορία για τη γέννηση και καθιέρωση τους


«Όταν αποφάσισα να κάνω πρόταση στην γυναίκα μου είχα σκεφτεί πρώτα πάρα πολύ καλά για το αν ήμουν έτοιμος για κάτι τέτοιο. Αυτό που δεν με απασχόλησε καθόλου ήταν το δακτυλίδι. Ο παππούς μου είχε επενδύσει πολλά χρήματα για να αγοράσει ένα διαμαντένιο μονόπετρο για τη γιαγιά μου στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Η πολύτιμη πέτρα πέρασε σε εμένα μετά το θάνατο της. Έτσι, απλά επέλεξα ένα πιο σύγχρονο δέσιμο και το πρόσφερα στην αρραβωνιαστικιά μου».

Έτσι ξεκινάει το άρθρο του ο Uri Friedman αναλύοντας την σημασία που είχαν τα διαμάντια μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Αυτό που έχει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον είναι το πώς τελικά το διαμάντι πέρασε στη συνείδηση μας ως αναπόσπαστο κομμάτι του αρραβώνα. Σύμφωνα με την ιστορική αναδρομή του Uri όλα ξεκίνησαν από τη διαφημιστική καμπάνια του εταιρείας De Beers την οποία ίδρυσε το 1888 ο βρετανός επιχειρηματίας Cecil Rhodes και ήταν αυτή που εκτόξευσε πραγματικά την αξία των διαμαντιών.

Στα τέλη του 1940 ένας διαφημιστής από την εταιρεία που είχε αναλάβει την De Beers εμπνεύστηκε το εμβληματικό σλόγκαν ¨Diamonds are for ever». Το «για πάντα» είναι το καλύτερο νόημα, ο ιδανικότερος συμβολισμός για μια σχέση. Κάτι σαν αιώνιος όρκος αγάπης. Η De Beers είδε τις πωλήσεις της, στο διάστημα 1939 - 1979 - να αυξάνονται από $23 εκατομμύρια δολάρια σε 2.1 δισεκατομμύρια.

Η De Beers είχε πολύ μεγαλύτερη επιτυχία στην Ιαπωνία από ό, τι σε άλλες χώρες - μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα - όπου άνδρες και γυναίκες φορούν συνήθως μια απλή βέρα στο αριστερό χέρι τους κατά των αρραβώνα και μετά το γάμο στο δεξί (σε ορισμένες αμερικάνικες χώρες ισχύει το ακριβώς αντίθετο).

Ο κειμενογράφος του «A Diamond is Forever» έφυγε από τη ζωή το 1999 και η διαφημιστική εταιρεία Ayer έπαυσε τις δραστηριότητές τρία χρόνια αργότερα. Αλλά…τα διαμάντια συνεχίζουν να χτίζουν τον μύθο τους.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: