Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Καλλονή - Eργοτέλης 2-0



Νίκη με σκορ 2-0 κόντρα στον Εργοτέλη πέτυχε όντας ανώτερη η Καλλονή, η οποία πήρε το πρώτο «τρίποντο» και έδειξε ότι είναι αποφασισμένη να πρωταγωνιστήσει στη φετινή Σούπερ Λίγκα και όχι να παλέψει μόνο για την παραμονή της!


Με εξαιρετικό τρόπο και από μακρινή απόσταση ο Νίκος Καλτσάς σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε ο Ισπανός Μέγι για «άτσαλο» μαρκάρισμα τον Χουάνμα.

Το ματς

Με διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και όχι να κλειστούν στην άμυνά τους κατέβηκαν στο ματς τόσο η Καλλονή, όσο και ο Εργοτέλης. Οι γηπεδούχοι είχαν, με μπροστάρη τον τεχνίτη Λεοζίνιο, μια ελαφριά υπεροχή και πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ, από την άλλη, η ομάδα του νεαρού τεχνικού Χουάν Φεράντο προτίμησε, στο ξεκίνημα, να περιμένει να κλέψει μπάλες και να βγει με γρήγορες πάσες (κυρίως με τον Αλαν) μπροστά. Αυτή που απείλησε πρώτη, όμως, ήταν η Καλλονή, αρχικά με τον Καλτσά από τα αριστερά και στη συνέχεια με τον Λεοζίνιο που εκτέλεσε ένα πολύ ωραίο στημένο, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε δίπλα από την εστία του Τσέρνι.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, το ματς απέκτησε γρήγορο τέμπο και, μετά από ένα καλό δεκάλεπτο του Εργοτέλη που απείλησε με Χαλκιαδάκη-Αλαν, η Καλλονή θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ σε δύο περιπτώσεις με τον Τσίμο Ναβάρο, ο οποίος αν ήταν περισσότερο ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια θα είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο,τι δεν κατάφερε να κάνει ωστόσο ο Ισπανός έκανε ο Νίκος Καλτσάς. Ο 25χρονος μέσος της Καλλονής έπιασε ένα σουτ από μακριά αιφνιδιάζοντας τον Τσέρνι, έβαλε τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού και με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, αφού ο Μανούσος δεν είχε καθαρό μυαλό και σπατάλησε μια εξαιρετικά αντεπίθεση για την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο -και στα δέκα πρώτα λεπτά- η Καλλονή μπήκε πολύ πιο δυνατά με στόχο να «καθαρίσει» το ματς και να πάρει τους τρεις βαθμούς, αλλά παρόλο που έφτανε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στην εστία των φιλοξενούμενων δεν έβγαινε η τελική πάσα ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ακόμα ένα τέρμα. Στον αντίποδα, ο Εργοτέλης, πάλι περιμένοντας τη... στιγμή του, προσπαθούσε να φέρει τον αγώνα στα ίσα, αλλά δεν έκανε κάτι το ουσιώδες γι'αυτό και οι γηπεδούχοι διατηρούσαν με άνεση το υπέρ τους προβάδισμα. Εντούτοις, δεν έλειπαν τα δυνατά μαρκαρίσματα και η ένταση, αλλά απουσίαζε η ποιότητα που είχε η αναμέτρηση στα πρώτα 45 λεπτά.

Στη συνέχεια και όσο το ματς όδευε προς το τέλος του το σύνολο του «αρχιμάστορα» σε τέτοια ματς Γιάννη Μαντζουράκη, είχε ως πρώτο μέλημα να μην απειληθεί και να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Σε αυτό είχε μια βοήθεια από τον Μέγι του Εργοτέλη. Ο αμυντικός των Κρητικών έκανε ένα «άτσαλο» μαρκάρισμα στον Χουάνμα και αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή, Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για τα εναπομείναντα δέκα και.. κάτι λεπτά. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν άψογα οι παίκτες της Καλλονής και πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Γιορέντε, ο οποίος αφού σούταρε στάθηκε τυχερός με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα του Τσέρνι.

Πού κρίθηκε: Το πολύ όμορφο τέρμα του Νίκου Καλτσά έμελλε να κρίνει τον αγώνα και να χαρίσει στην Καλλονή το πρώτο «τρίποντο» στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

MVP του Coppa.gr: Ο Νίκος Καλτσάς, εκτός από το γκολ που πέτυχε, ήταν και κινητήριος μοχλός για την ομάδα της Μυτιλήνης. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Λεοζίνιο, αλλά το τέρμα που σημείωσε δίνει τον τίτλο στον πρώτο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Καλλονή (Γ. Μαντζουράκης): Χογκ, Βαλιός, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Ναβάρο(Μίνγκας 65'), Γιορέντε, Κεϊτά, Λεοζίνιο, Καλτσάς, Μανούσος(Πιπίνης 80'), Χουάνμα

Στον πάγκο: Ντάβκος, Πιπίνης, Βλαστέλλης, Χωριανόπουλος, Γιώργου, Κύπρου, Μίνγκας

Eργοτέλης (Χ.Φεράντο): Τσέρνι, Χαντί, Μεγί, Φιντέλεφ, Πίτσος, Κοζορώνης, Τζανακάκης, Γιουσούφ (Λυκογιάννης 46'), Χαλκιαδάκης, Άλαν Ντα Σίλβα και Καζναφέρης

Στον πάκγκο: Καβουσάκης, Λυκογιάννης, Ρέντζας, Παμλίδης, Κούρτης, Σαϊνατί, Στράους

Μάνος Τζομάκας






ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: