Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Στην Αττική το πρώτο κρούσμα του ιού του Νείλου



Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου εφέτος, ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ και αφορά την περιοχή της ανατολικής Αττικής. Ασθενής είναι ένας 85χρονος άνδρας, χωρίς πρόσφατο ιστορικό μετακίνησης σε άλλες περιοχές.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ιός του Δυτικού Νείλου κυκλοφορεί σταθερά κατά τους θερινούς μήνες τα 5 τελευταία χρόνια από το 2010 στη χώρα μας και ανθρώπινα κρούσματα λοίμωξης έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος. Οι περιοχές κυκλοφορίας του ιού δεν μπορούν να προβλεφθούν απόλυτα.

Δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης σε ζώα από τις αρχές του καλοκαιριού έχουν δείξει την κυκλοφορία του ιού στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά το πρώτο ανθρώπινο κρούσμα διαγνώστηκε σχετικά αργά στη φετινή περίοδο μετάδοσης, παρά την κλινική εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας, και σε νέα περιοχή κυκλοφορίας του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος των απλών κουνουπιών και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία.

Τονίζεται πως οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου αφορούν συνήθως ηλικιωμένους, καθώς και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα (π.χ. ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς).

Τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια περιλαμβάνουν τόσο τη χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών, σητών, κουνουπιέρων κλπ όσο και την αποφυγή λιμναζόντων νερών σε αυλές και μπαλκόνια (γλάστρες κλπ).

Συστήνεται, επίσης, το πότισμα των φυτών και του γρασιδιού να γίνεται κατά τις πρωινές ώρες.

Σε επίπεδο κοινότητας συστήνονται συστηματικές κουνουποκτονίες, απομάκρυνση λιμναζόντων υδάτων, καθαρισμός αγωγών ομβρίων υδάτων και άλλα μέτρα υγειονομικής διαχείρισης περιβάλλοντος.



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: