Έβαλες όλη σου την τέχνη, προσπάθησες να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες της συνταγής αλλά λίγο η αφηρημάδα, η παράλλειψη κάποιου υλικού ή κάποιο λάθος κατά την εκτέλεση οδήγησε στην καταστροφή;
Αν το φαγητό σου φαίνεται άνοστο ενώ οι καλεσμένοι έχουν ήδη καταφθάσει περιμένοντας να κρίνουν τις μαγειρικές σου ικανότητες και να γευτούν τα καλούδια που τους ετοίμασες, αντί να φέρεις την καταστροφή ή να σοπέυσες να ψάξεις για τηλέφωνο ντελίβερι, δοκίμασε τΙς παρακάτω λύσεις σωτηρίας:
Λύση 1η
Το αλατάκι μπορεί να κάνει θαύματα: Μήπως το φαγητό είναι άνοστο διότι υπήρξες φειδωλή με το αλάτι από το φόβο σου μήπως το κάνεις αλμυρό; Δοκίμασε να προσθέσεις λίγο αλάτι και δοκίμασέ το ξανά. Ίσως να είναι αυτό που του λείπει για να δώσει νοστιμιά.
Λύση 2η
Αν το αποτέλεσμα παρά την προσθήκη αλατιού δεν είναι το επιθυμητό και δεν σε ικανοποιεί, δοκίμασε εναλλακτικό σχέδιο. Ειδικά αν πρόκειται για κρέας ή ψάρι, πρόσθεσε λίγο χυμό λεμονιού ή ξιδάκι για να εξισορροπήσεις τη γεύση και να δώσεις μια σπιρτάδα.
Λύση 3η
Αν ούτε αυτή η ιδέα βοήθησε αρκετά, το τελέυταιο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις λίγο αρωματικό λαδάκι ή παρθένο ελαιόλαδο. Αν κι αυτό δε λειτουργήσει, τότε μάλλον το ντελίβερι ή κάποιο άλλο γρήγορο φαγητό είναι η μόνη λύση.
0 σχόλια: