Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Έχετε χασει τον ελεγχο του βαρους σας;



Εάν τα τελευταία χρόνια έχετε πάρει μερικά κιλά, ακολουθήστε μία και μόνο συμβουλή: Μην προσπαθείτε να τα χάσετε, απλώς να τα διατηρήσετε. Όταν εστιάζετε στη διατήρηση του βάρους –ειδικότερα εάν οι δίαιτες σας αγχώνουν ή οι προσπάθειές σας έχουν αποδειχθεί άκαρπες στο παρελθόν– θα αποφύγετε τα επιπρόσθετα κιλά.
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Duke University και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Internal Medicine αποδεικνύει τα οφέλη αυτής της πρακτικής. Οι ερευνητές χώρισαν 194 Αφροαμερικανές σε δύο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα δόθηκαν συμβουλές απώλειας βάρους, ενώ στη δεύτερη οι γυναίκες έπρεπε να διατηρήσουν το βάρος τους. Έπειτα από 12 μήνες, η πρώτη ομάδα συνέχισε να παίρνει βάρος ενώ η δεύτερη όχι. Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια και στους 18 μήνες.

Γιατί συνέβη αυτό; «Οι αρχές διατήρησης του βάρους έχουν ευρύτερη εφαρμογή», δήλωσε ο Gary Bennett, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας, νευροεπιστημών και παγκόσμιας υγείας στο Duke. Παράλληλα, η διατήρηση του βάρους μοιάζει εφικτή: Οι μειωμένες θερμίδες που απαιτεί μια δίαιτα είναι εμπόδιο, ενώ υπάρχουν εύκολοι τρόποι να «κόψουμε» 100 ή 200 θερμίδες τη μέρα.

Για να σταματήσετε να παίρνετε βάρος, θα πρέπει να περιορίσετε σημαντικά την κατανάλωση ροφημάτων. Πολλές γυναίκες σταματούν να πίνουν ανθρακούχα, δεν υπολογίζουν όμως τους χυμούς και τον καφέ με πολλή ζάχαρη. Επίσης, τα υγιεινά σνακ βοηθούν να αποφύγετε τις παρασπονδίες την ώρα της δουλειάς, ενώ η ήπια άσκηση ενεργοποιεί το μεταβολισμό και βοηθά στην καύση του λίπους.

Αλλάξτε τη στρατηγική σας και ανακτήστε τον έλεγχο. Όχι μόνο θα αποφύγετε το επιπρόσθετο βάρος, αλλά θα χάσετε σταδιακά μερικά κιλά χωρίς καθόλου κόπο.





SHARE THIS

0 σχόλια: