Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2025

Χαλβάς ψυγείου με γάλα, μαρμελάδα πορτοκάλι & δυόσμο



Χαλβάς ψυγείου με γάλα, μαρμελάδα πορτοκάλι & δυόσμο


(προετοιμασία 30’, αναμονή 60')

Υλικά για 8-10 άτομα
1 λίτρο φρέσκο γάλα, 
100 γραμμ. ζάχαρη, 
ξύσμα 1 πορτοκαλιού, 
250 γραμμ. σιμιγδάλι ψιλό Μύλοι Αγίου Γεωργίου, 
30 γραμμ. βούτυρο αγελαδινό, 
μαρμελάδα πορτοκάλι, 
λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου.

Εκτέλεση
1. Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζετε το γάλα με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
2. Τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη, αλλά όχι να βράσει το μείγμα.
3. Ρίχνετε σιγά σιγά και το σιμιγδάλι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
4. Μόλις βάλετε όλο το σιμιγδάλι, καβουρντίζετε το μείγμα για 34', προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
5. Στρώνετε το χαλβά σε ένα ταψί και το βάζετε στο ψυγείο να
παγώσει για 2-3 ώρες.
6. Τον κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε με μαρμελάδα και 1 φύλλο φρέσκο δυόσμο σε κάθε μερίδα.



SHARE THIS

0 σχόλια: