Κορμός γιαούρτι με ανανά
Υλικά για 8 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Αναμονή 5 ώρες στο ψυγείο
Μαγείρεμα 3 λεπτά
Υλικά-3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγισμένο
-1 μεγάλη κονσέρβα ανανά σε ροδέλες
-100 ml γάλα
-10 φύλλα ζελατίνης (20 γρ.)
Eκτέλεση
Στρώνουμε διάφανη μεμβράνη στο εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας αφήνοντας τις άκρες της μεμβράνης να εξέχουν από τα τοιχώματα. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το γιαούρτι και 1/2 φλιτζάνι από τον χυμό της κονσέρβας του ανανά. Χτυπάμε με το σύρμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Στραγγίζουμε την κονσέρβα από τον υπόλοιπο χυμό της. Αφήνουμε κατά μέρος 3 ροδέλες ολόκληρες και ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες.
Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά σε μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το γάλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει. Στύβουμε τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν.
Αδειάζουμε το γάλα στο μπολ με το γιαούρτι, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο ανανά και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, βάζουμε τις ολόκληρες ροδέλες στην επιφάνεια, σκεπάζουμε με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν από τα τοιχώματα και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες μέχρι να σφίξει καλά. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, αφαιρούμε το γλυκό μαζί με τη μεμβράνη, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Ημερομηνία δημοσίευσης : 3 Ιουλ 2014
Πηγή

ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
Πηγή


ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
0 σχόλια: