Αν ανοίξεις μια κονσέρβα με ντοματοπελτέ και δε χρησιμοποιήσεις όλη την ποσότητα στο φαγητό, δε χρειάζεται να ανησυχείς για το πώς θα συντηρήσεις σωστά το υπόλοιπο προϊόν. Υπάρχει μια εύκολη λύση.
Αφού βάλεις την απαραίτητη δόση ντοματοπελτέ στο μαγείρεμα, τον μεταφέρεις αμέσως από το μεταλλικό κουτί σε ένα καθαρό γυάλινο βαζάκι. Στη συνέχεια χύνεις από πάνω λίγο ελαιόλαδο και αποθηκεύεις το βαζάκι στο ψυγείο. Έτσι ο ντοματοπελτές θα κρατήσει για πολλές μέρες.
Σε καμία περίπτωση μην αφήσεις τον ντοματοπελτέ στο κονσερβοκούτι μετά το άνοιγμα, διότι το πολύ σε πέντε μέρες θα έχει μουχλιάσει και θα αναγκαστείς να τον πετάξεις.
0 σχόλια: