Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Τι δεν γνωρίζετε για το ξύρισμα



Ειδικά αυτή την εποχή, η αποτρίχωση των ποδιών είναι βασική ανάγκη για την εμφάνιση μας. Αν λοιπόν χρησιμοποιείτε ξυραφάκι, θα πρέπει να γνωρίζετε κάποια μικρά μυστικά που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη 

1. Το πιο σημαντικό από όλα για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα στο ξύρισμα των ποδιών σας είναι η σωστή κατεύθυνση στην κίνηση που κάνετε με το ξυραφάκι.

Αν και το κόντρα ξύρισμα είναι το πιο αποτελεσματικό και αυτό που διαρκεί περισσότερο, το ξύρισμα στη φορά που βγαίνει η τρίχα μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία σπυριών από τις τρίχες που μπορεί να γυρίσουν προς τα μέσα. Ειδικά στην περιοχή του μπικίνι.

2. Πέρα από την απαλλαγή της επιδερμίδας σας από τα νεκρά κύτταρα, η απολέπιση πριν από το ξύρισμα θα βοηθήσει στο να μην φράζει το ξυραφάκι σας από αυτά, ενώ θα σας προστατεύσει και από πιθανό πολύ βαθύ ξύρισμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει κάψιμο και ερεθισμούς.

3. Η καλύτερη ώρα για ξύρισμα είναι το πρωί, όταν τα πόδια σας δεν είναι πρησμένα. Για τον ίδιο λόγο θα πρέπει να αποφεύγετε και το ξύρισμα μετά από πολλές ώρες ορθοστασίας ή περπατήματος. Επίσης, προτιμήστε να κάνετε το ξύρισμα 5-10 λεπτά μετά το ντους, όταν δηλαδή έχει μαλακώσει το δέρμα σας από το ζεστό νερό και όχι 15-20 λεπτά αργότερα, διότι η παραμονή των ποδιών τόση ώρα στο νερό δημιουργεί πρήξιμο και δεν αφήνει το ξυράφι να γλιστρήσει εύκολα.

4. Προτιμήστε τη χρήση αφρού ξυρίσματος και όχι σαπουνιού, διότι το σαπούνι κάνει το δέρμα τραχύ και είναι σίγουρο πως θα εμφανιστούν κάποια στιγμή κοκκινίλες και ερεθισμοί. Αντίθετα, η χρήση κάποιου προϊόντος, όπως για παράδειγμα αφρού ή τζελ ξυρίσματος, θα κάνει τα πόδια σας πιο ενυδατωμένα, πιο μαλακά και γενικότερα η διαδικασία θα γίνει πιο σωστά.

5. Αποφύγετε τις μεγάλες κινήσεις με το ξυραφάκι και προτιμήστε τις μικρές και επαναλαμβανόμενες, χωρίς την άσκηση πίεσης. Οι γρήγορες και απότομες κινήσεις μπορεί να αποβούν μοιραίες και ειδικά στις ήδη ξυρισμένες περιοχές, προκαλώντας αίσθηση καψίματος ή φαγούρα.

6. Τέλος, ένα πολύ καλό τρικ για να κάνετε τις τρίχες να αναπτύσσονται πιο αργά είναι η χρήση σόγιας, η οποία μπορεί να ελαττώσει το ρυθμό ανάπτυξης της τρίχας και να τη συρρικνώνει σε πάχος.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Ιουν. 2014





SHARE THIS

0 σχόλια: